Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Edi Iordănescu, după Andorra - România 0-2: ”Au fost lucruri care nu au funcţionat!”. Ce l-a nemulţumit pe selecţioner

Edi Iordănescu, după Andorra - România 0-2: ”Au fost lucruri care nu au funcţionat!”. Ce l-a nemulţumit pe selecţionergalerie foto

Echipa națională

Comentarii

Naţionala de fotbal a României a păşit cu dreptul în campanie de calificare la EURO 2024. ”Tricolorii” au dispus de modesta, dar incomoda, Andorra, scor 2-0 (1-0), în deplasare.

  • Golurile României au fost marcate de către Dennis Man (min. 35) şi Denis Alibec (min. 50).

Edi Iordănescu cere mai mult de la jucători: ”Trebuia să ţinem piciorul pe acceleraţie”

Selecţionerul României, Edi Iordănescu, s-a arătat mulţumit de rezultat şi de cele trei puncte câştigate, însă ar fi vrut să vadă mai multă incisivitate din partea jucătorilor săi, mai ales din momentul în care gazdele au jucat în inferioritate numerică (min. 60).

Asta este cel mai important: ne-am atins obiectivul. Am venit pentru cele trei puncte şi le-am luat. Asta ne dă linişte. E un debut bun, pozitiv. Eram obligaţi să producem acest rezultat, iar acum suntem obligaţi să ne recuperăm foarte bine. După trei zile, avem încă trei puncte la clasament.

Clar că obiectivul a fost cele trei puncte şi ăsta este cel mai bun lucru. Mai ales că orice debut de campanie, mai ales după atâtea campanii ratate, înseamnă foarte multă presiune

Au fost lucruri care nu au funcţionat.  Am intrat destul de greu în joc, puţin trac, ne-am căutat ritmul. După care am marcat, plus un gol anulat pentru ofsaid, dar am dus lucrurile spre direcţia pe care o doream.

Am intrat cu avantaj la pauză, am marcat cu golul doi. Ce nu am vrut şi nu mai vreau să se întâmple în viitor, atunci când trebuie să calci piciorul pe acceleraţie, să o faci. Am rămas cu om în plus şi trebuia să rămânem cu atitudine ofensivă.

Am şi schimbat ofensiv. Am vrut să mai marcăm, să ne punem amprenta pe acest debut de campanie. Învăţăm din greşeli. Felicit echipa pentru efort, pentru atitudine şi pentru că am reuşit să ne atingem obiectivul.

Cred că ne-am relaxat şi nu e ok. Ne-am văzut cu 2-0 şi om în plus şi ne-am relaxat şi mulţumit. Când ai om în plus, trebuie să continuă să joci, să toci adversarul, să construieşti cu o circulaţie mai susţinută. Să aduci mingi la careu, să marchei.

Trebuie să fim sinceri: am întâlnit un adversar foarte incomod, agresiv. Cu un teren mic, o suprafaţă care nu ne-a ajutat. Rămânem cu cele trei puncte, obiectiv îndeplinit.

Edi Iordănescu: ”Astăzi nu am scos maximum”

(n.r. - de faptul că Man şi Alibec au marcat) Mă bucur pentru amândoi. Îmi pare rău că nu au marcat şi pentru celelalte ocazii pe care le-au avut. Asta le-am spus şi in vestiar, că trebuie să ne gândim sus, target-uri înalte de la meci la meci. Astăzi nu am scos maximum, pentru că 30 de minute mai puteam marca. Puteam să avem jucători care să-şi pună numele pe tabelă, pentru că astfel de momente îţi dau curaj pentru viitor.

Sunt sigur că vom merge la Bucureşti si vom avea un sprijin susţinut din partea suporterilor. Trebuie să facem un meci foarte bun cu Belarus şi să închidem acţiunea cu şase puncte. Astăzi, au venit pentru România şi le mulţumesc în numele echipei

(n.r. - despre zgârieturile lui Man) Zgârieturi. Pentru o calificare, trebuie să învăţăm să suferim, să luptăm, să ne sacrificăm. Am apreciat că am răspuns bine la agresivitatea adversarului. Am pus piciorul, nu ne-am ferit. Trebuie să învăţăm să luptăm”, a declarat Edi Iordănescu la finalul partidei, la Antena 1.

Clasament Grupa I, calificări EURO 2024

Foto: flashscore.ro.

Afla mai multe despre: edi iordanescuandorra-romania 

viewscnt
Articole similare