adplus-dvertising
You are here:

Edi Iordănescu îl contrazice pe Gigi Becali: "Campionatul se câştigă cu puncte, restul e un lux în acest moment!". Prima reacţie după speculaţiile că ar vrea să plece de la FCSB

Edi Iordănescu îl contrazice pe Gigi Becali: "Campionatul se câştigă cu puncte, restul e un lux în acest moment!". Prima reacţie după speculaţiile că ar vrea să plece de la FCSB

FCSB

Comentarii

Edi Iordănescu (43 de ani), antrenorul FCSB, reacţionat după apariţia speculaţiilor că ar vrea să plece de la echipă după comentariile făcute de Gigi Becali (63 de ani). Iordănescu Jr. a ţinut să precizeze că FCSB trebuie, în primul rând, să recupereze distanţă faţă de CFR Cluj, să facă puncte, şi mai apoi spectacol.

Edi Iordănescu îl contrazice pe Gigi Becali: "Campionatul se câştigă cu puncte, restul e un lux în acest moment!". Prima reacţie după speculaţiile că ar vrea să plece de la FCSB

Printr-un mesaj postat pe pagina de Facebook, Edi Iordănescu a reacţionat la speculaţiile apărute în legătură cu faptul că ar dori să plece. Antrenorul FCSB i-a transmis un mesaj şi lui Gigi Becali, patronul roş-albaştrilor, care a spus că nu e mulţumit doar cu faptul că echipa câştigă puncte, vrea şi spectacol.

Iordănescu Jr. l-a contrazis pe Becali şi a spus că, în acest moment, important e ca echipa să facă puncte şi să reducă diferenţa faţă de CFR Cluj şi să intre în lupta pentru titlu, nu să facă spectacol.

"Am crezut că am linişte în izolare. M-am înşelat. Am spus că vom clarifica la prima conferinţă orice problema, doar că “uraganul” mediatic şi speculaţiile din ultimele zile, mă obliga să subliniez anumite lucruri. Nu e tocmai profesionist să o fac pe facebook, dar e un mijloc la care am mai apelat.

1. Sunt antrenorul care mereu a ţinut foarte mult la mediul din jurul echipei. Să fie un mediu profesionist, de munca, disciplina, seriozitate, dar şi linişte pt echipa. Linişte este exact ce echipa/băieţii au mai mare nevoie în aceste momente foarte grele. E un context foarte dificil şi trebuie să ne regrupam şi să ne îngrijim de sănătatea jucătorilor şi să-i recuperam. Rezultatele ne ajuta, trebuie şi noi cei din jur să lucram pt aceasta linişte, aşadar de la mine nu o să iasă subiecte senzaţionale de presa, pt că nu este asta stilul meu.

2. Am venit la Fcsb în primul rand pt grupul de jucători în care cred necondiţionat , pt suporteri care stiu ce mult îşi doresc performanta şi le mulţumesc de cate ori am ocazia pt căldură cu care m-au primit, pt oamenii foarte profesionişti din jurul echipei cu care mă cunosc de ani de zile, dar chemat şi convins de Patron. Avem o înţelegere la mijloc, verbala (care pt mine e foarte importanta), dar şi contractuala şi îmi doresc foarte mult să o respectam ad litteram.

3. Pt mine este foarte important ce îşi doreşte Patronul şi mereu am în gând să reuşesc să îl mulţumesc prin munca mea, dar am un contract în care obiectivul meu principal este să căştig campionatul. Campionatul se căştiga cu puncte. Când eşti pe locul 9 la 12 pct de locul 1, e mai greu să vorbeşti de orice altceva decât să încerci să recuperezi puncte. Meseria mea înseamnă rezultate. Mă interesează performanta şi trofeele, asta caut şi pt asta muncesc. Asta cere eficienta. Restul e un lux în acest moment. Şi acum după 6 victorii consecutive (5 în campionat), suntem încă în afara luptei. Primul pas rămâne să intram efectiv în lupta pt titlu şi nu doar la nivel declarativ. Deci suporterii să stea liniştiţi pentru că ştiu ce am de făcut.â

4. Orice antrenor din lume îşi doreşte să câştige meciuri şi echipa lui se joace cât mai bine.  Istoricul mă apară. Echipele unde am antrenat şi-au atins obiectivele şi în foarte multe momente au jucat un fotbal ofensiv. Dar asta a venit în timp şi în baza unui proces de munca şi nu bătând din palme. Am mare încredere că aceasta echipa poate juca fotbal de calitate. Dar pt asta trebuie să avem jucătorii apţi. (De când am venit, nu am nici macar 1 antrenament cu toţi jucătorii, ba mai mult jucători cu calitate şi foarte importanţi pt echipa au lipsit). Nu cred că mai cazul să-i menţionez pentru că îi ştim cu toţii. Am avut constant 13-14-15 jucători maxim la antrenamente. Metodica a fost aplicată pe situaţie. În pauzele pt echipa naţională (perioada foarte importanta pt orice antrenor) am avut 9-10 jucători. Am fost nevoit să apelez la niste copii de 16 ani. Deci nu mint pe nimeni şi nu fac promisiuni fară acoperire. Totul vine în timp. Într-un context mai favorabil şi cu multa munca. Toţi jucătorii din sezonul trecut de la mijloc în sus, acum fie au plecat, fie au fost sau încă sunt accidentaţi. Pt mine posesia rămâne doar un mijloc de a ajunge la poarta adversa , de a marca goluri şi a căştiga meciuri, nu o garanţie a succesului. Pt obiectivul nostru, câştigarea campionatului, trebuie să fim eficienţi şi să adunam puncte. Restul se construieşte în timp. În iarna putem avea un prim moment de analiza generală şi prime concluzii. Până atunci totul e multă filozofie", a scris Edi Iordănescu pe pagina de Facebook.
 

viewscnt
Articole similare