Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Edi Iordănescu, încrezător înainte de partida cu Muntenegru: ”Se vorbeşte mult la trecut despre România. Vrem să schimbăm această percepţie”

Edi Iordănescu, încrezător înainte de partida cu Muntenegru: ”Se vorbeşte mult la trecut despre România. Vrem să schimbăm această percepţie”
Comentarii

Meciul naţionalei României cu Muntenegru se va disputa sâmbătă seară, în deplasare, de la ora 21.45.

Înaintea primului meci din Liga Naţiunilor, Edi Iordănescu a fost prezent la conferinţa de presă premergătoare partidei, alături de decarul FCSB-ului, Florin Tănase. Selecţionerul României a vorbit înaintea partidei cu Muntenegru. El este încrezător că poate produce o schimbare la naţională, care nu a mai reuşit să facă performanţă în ultimul timp. 

Fostul antrenor de la FCSB a precizat că s-a săturat de campanii nefinalizate la naţională şi că vrea să construiască la echipa naţională o mentalitate corectă, care a fost pierdută în ultimii ani. 

 ”Se vorbeşte mult la trecut despre România. Vrem să schimbăm această percepţie”

”Au fost două jocuri de verificare anterior, în care am testat anumite lucruri. Doream rezultate mai bune şi meritam. Acum plecăm pe un drum nou, cu gânduri pozitive, entuziasm şi cu o doză mare de realism. Am analizat ultima campanie a Muntenegrului, ultimele două teste. 

Am vrut să vedem dacă sunt schimbări majore şi concluzia e că Muntenegru are capacitate, are mijloace, are posibilităţi, are jucători care evoluează la un nivel bun şi foarte bun, constant. Sunt rezultate produse care ne pun în gardă. Dacă ne gândim la meciul cu Olanda, de la 0-2 au revenit, la 2-2, acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu Turcia, au avut jocuri bune, cu mult angajament, combativitate şi calitate. Ne aşteptăm la un joc dificil cu un adversar motivat. 

Din păcate, se vorbeşte mult la trecut despre România. Vrem să schimbăm această percepţie, suntem conştienţi că nu va fi uşor, dacă avem gândirea corectă. Să construim mentalitatea corectă, să aducem spiritul care s-a pierdut în ultimii ani.

La conferinţa de prezentare am spus că avem în faţă o mare provocare. Suntem sătui de campanii finalizate,  cum n-ar fi trebuit, ducem dorul unei calificări, dar avem un drum greu şi dacă strângem toate energiile şi ne încărcăm cu realism, reuşim. Avem nevoie de suporteri. Avem nevoie ca aceşti băieţi să prindă încredere. Pot spune că după prima acţiune, o concluzie importantă a fost că mi s-au întărit gândurile iniţiale, adică încrederea în echipă e şi mai mare. E o provocare pentru toţi selecţionerii să reuşim, să capacităm echipa, să-i strângem, să fie concentraţi. E un nou început. 

Şi noi încercăm să culegem informaţii despre Muntenegru. Şi noi avem absenţele noastre şi le ştiţi bine, în mod special jucători de creativitate. Pot apela la alţi jucători, ceea ce a făcut şi Muntenegru. Mă bucur că jucătorii care sunt cu noi sunt sănătoşi şi vedem ce va propune Muntenegru. Vom avea în faţă o echipă motivată. 

Eu trebuie să analizez tot contextul şi ştim că naţionala nu a răspuns bine când a avut trei jocuri într-un timp scurt, iar acum vorbim despre patru. Strategia e importantă acum. Jucăm două meciuri în deplasare, probabil că trebuie să facem o muncă suplimentară de capacitate, de încredere, de a-i aduce în starea emoţională potrivită.

Prin natura lor, muntenegrenii sunt cei mai bătăioşi, mai luptători, se motivează mai uşor, însă am încredere în talentul nostru. Dacă mâine nu propunem o echipă care să accepte lupta, să se ridice la nivelul agresivităţii adversarului, avem o şansă în minus. Suntem aici să confruntăm tot, drumul, atmosfera, temperatura, gazonul, suporterii adverşi. Trebuie să dăm totul pentru rezultat, că altfel închidem o nouă campanie”, a spus Edi Iordănescu, la conferinţa de presă. 

Afla mai multe despre: românia-muntenegru-iordănescu 

viewscnt
Articole similare