Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Eduard Novak, mesaj pentru "Racheta" David Popovici după o nouă medalie de aur: "David al nostru..."

Eduard Novak, mesaj pentru "Racheta" David Popovici după o nouă medalie de aur: "David al nostru..."

Alte sporturi

Comentarii

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a scris, luni, pe Facebook, că David Popovici este de neoprit, iar 2022 este anul sportivului român.

Eduard Novak, mesaj pentru "Racheta" David Popovici după o nouă medalie de aur: "David al nostru..."

Ministrul Sportului, Eduad Novak, i-a transmis un mesaj lui David Popovici după ce sportivul român a câştigat o nouă medalie de aur la Campionatul European de la Roma. Popovici s-a impus şi a câştigat aurul şi în proba de 200 de metri liber, după succesul istoric de la 100 de metri liber, care l-a transformat în cel mai rapid înotător din lume.

"De NEOPRIT!

David al nostru a fost la mai puţin de o secundă de un nou record mondial şi a reuşit al 3-lea cel mai rapid timp din istorie la 200 m liber, după Michael Phelps şi Paul Biedermann.

România este în elita înotului mondial datorită lui şi echipei care îl susţine. Felicitări pentru seria neîntreruptă de performanţe!
2022 este anul lui David - dublu campion mondial şi dublu campion european!

David, te felicit pentru tot ceea ce faci şi îţi mulţumesc pentru ce vei realiza şi în viitor. Suntem alături de tine!", a scris ministrul.

David Popovici, campion european la 100 şi la 200 de metri liber. E cel mai rapid om din lume

David Popovici a câştigat finala probei de 200 de metri liber, la Campionatul European de la Roma. Românul, cel rapid din lume în proba de 100 de metri liber, a terminat cursa cu timpul 1:42.97, la trei secunde în faţa următorului clasat.

Popovici a stabilit un nou record mondial la juniori.

După aurul şi recordul mondial de sâmbătă la 100 metri liber, Popovici s-a impus luni şi la 200 metri liber, cu timpul de 1:42.97, nou record mondial de juniori.

Românul de 17 ani a condus cursa de  la un capăt la altul şi a fost urmat de elveţianul Antonio Djakovics (1.45.60) şi austriacul Felix Auboeck (1:45.89)

Popovici a obţinut al treilea cel mai bun timp al probei din istorie.

Popovici mai are în palmares nouă medalii obţinute la CE de juniori în 2021 şi 2022 (şapte de aur), un aur continental obţinut în 2021 în bazin scurt şi două titluri mondiale obţinute în acest an la Budapesta (100 m liber şi 200 m liber).

El va mai evolua la Roma şi în proba de 400 metri liber.

 

Afla mai multe despre: eduard novakdavid popovicimesajcampion european 

viewscnt
Articole similare