Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Egan Bernal a fost operat cu succes la coloana vertebrală. Mesajul sportivului

Egan Bernal a fost operat cu succes la coloana vertebrală. Mesajul sportivului

Ciclism

Comentarii

Ciclistul columbian Egan Bernal, care a suferit un accident săptămâna trecută, a fost supus unei noi intervenţii chirurgicale, miercuri, el fiind operat la coloana vertebrală. Medicii columbieni au anunţat că operaţia a decurs fără probleme, notează L’Equipe.

Egan Bernal a fost operat cu succes la coloana vertebrală. Mesajul sportivului

Săptămâna trecută, Bernal a fost operat prima dată la coloana vertebrală, însă şi la femur, rotulă, coaste şi pentru un plămân perforat.

În intervenţia chirurgicală de miercuri, de la Spitalul Universitar Sabana din Columbia, sportivul a fost operat doar la nivelul coloanei vertebrale.

“Pacientul este deja în convalescenţă. Obiectivele de stabilitate biomecanică a coloanei cervicale au fost atinse cu rezultate clinice excelente, fără complicaţii. Îi monitorizăm în continuare evoluţia postoperatorie şi muncim pentru a obţine cele mai bune rezultate clinice şi o refacere rapidă”, a precizat spitalul.

Bernal a postat un mesaj pe Instagram, ataşând şi o fotografie cu el în spital. “11 coaste. Femur. Rotulă. T5-T6. Coloana cervicală. Metacarp. Un deget. Un dinte pierdut. Ambii plămâni perforaţi. Aproape am murit, dar ştiţi ce? Îi sunt recunoscător lui Dumnezeu că m-a trecut prin acest test. A fost cea mai dură cursă, dar am avut un grup de oameni excelenţi în jurul meu. Ieri mi-au făcut ultima operaţie importantă şi se pare că totul este bine. Aşa că acum mai rămâne să mă refac şi să fac din asta alt... I’M BACK! And let’s rock”, a scris sportivul.

Egan Bernal a fost transportat la spital de urgenţă pe 24 ianuarie, după ce s-a izbit de un autobuz aflat în staţionare, în oraşul Gachancipá, la aproape treizeci de kilometri nord de Bogotá, în timp ce se antrena. Medicii l-au diagnosticat cu "traumatism toracic" şi fracturi ale femurului şi rotulei.

Bernal a câştigat Turul Franţei în 2019 şi Turul Italiei în 2021.

Afla mai multe despre: ciclism-egan bernal-columbia 

viewscnt
Articole similare