You are here:

El e campionul european de înot care a fost la un pas de înec! Vlad Mihalache recunoaşte: "Ne-au salvat părinţii, din fericire"

El e campionul european de înot care a fost la un pas de înec! Vlad Mihalache recunoaşte: "Ne-au salvat părinţii, din fericire"

Sporturi

Comentarii

Vlad Mihalache, câştigătorul medaliei de aur la 200 m fluture juniori, a trecut printr-o cumpănă când avea câţiva ani.

Anul 2024 a fost unul de vis până acum pentru sportivul Vlad Mihalache, care a devenit campion european de juniori la 200 m fluture. Când era mic, el a fost la un pas de tragedie!

„Era să mă înec. Când încă nu ştiam să înot, am fost la un Aqua Park cu o prietenă şi era să ne scufundăm amândoi. Ne-au salvat părinţii, din fericire”, a spus Vlad Mihalache, campion european de juniori la înot, pentru Sportsnet.ro

Mihalache este unul dintre înotătorii care preferă să poarte părul mai lung, iar acest aspect îi poate „lua” din viteza de înot.

„Pentru că am părul aşa lung, nu pot să înot cu căşti glonţ, cum le spunem noi, aşa că înot cu căşti mai largi, mai elastice. Doar cu acelea înot. Frumuseţea înseamnă chin şi nu e un dezavantaj, mie îmi place să simt apa prin păr”, a adăugat Vlad Mihalache. 

Mare fan al Formulei 1, Vlad Mihalache are un vis ascuns: să-l înveţe să înoate pe septuplul campion mondial Lewis Hamilton

„Mi-ar plăcea să-l învăţ să înoate pe Lewis Hamilton. El e favoritul meu. Mi-ar fi frică să pilotez un monopost de Formula 1, dar de ce nu?”, recunoaşte el. 

Campionul european de juniori recunoaşte că se întâmplă des să bea din apa din bazin.

„E inevitabil să înghiţi apă. Nu neapărat din cauza mea, ci a factorilor externi, pe care nu-i pot controla”, mai spune campionul european de juniori la înot.

Medalia de aur, „făurită” la 4 dimineaţa

Titlul european obţinut de Vlad, primul pentru România la 200 m fluture în ultimii 40 de ani, s-a născut cu mari sacrificii atât din partea sportivului, cât şi a antrenorului său, Mircea Purcaru.

„La ora 4.00 dimineaţa e trezirea. Plec la bazin astfel încât la 5.10 să putem să începem încălzirea pe uscat. De obicei de Crăciun avem o săptămână, 10 zile, în care nu avem contact cu apa”, mai spune Mircea Purcaru.

După ce elevul său a devenit campion european de juniori, obiectivele pentru sezoanele următoare sunt mult mai îndrăzneţe. Iar pentru a fi cât mai în pas cu noutăţile din antrenorat, Mircea Purcaru visează să „fure” din experienţa marilor tehnicieni din lume într-un stil original.

„Mi-aş dori să antrenez cei mai celebri antrenori din lume, să stau de vorbă cu ei cât mai mult cu putinţă şi să le aflu secretele”, a încheiat Mircea Purcaru, antrenorul lui Vlad Mihalache.

 

Afla mai multe despre: vlad mihalachevlad mihalache inot 

viewscnt
Articole similare