You are here:

El e campionul înnebunit după Formula 1 care a crescut într-un garaj! "A fost ca un bonus, pentru că eu nu mi-am propus asta"

El e campionul înnebunit după Formula 1 care a crescut într-un garaj! "A fost ca un bonus, pentru că eu nu mi-am propus asta"

Auto

Comentarii

Emil Ghinea este pilotul care în acest sezon face senzaţie la Viteză în Coastă cu un bipost spectaculos. Cu două etape înainte de final el a devenit campion la General şi la Categoria II. Constănţeanul care a descoperit pasiunea pentru maşini în copilărie, într-un garaj din Mangalia, este înnebunit după cursele din Formula 1.

Emil Ghinea povesteşte că microbul maşinilor l-a prins când era adolescent!

„Aventura mea a început undeva pe la vreo 15 ani am tot cochetat cu un garaj din Mangalia, la Calul în garaj. Am şi crescut în acel garaj cu unul dintre mecanicii mei”, a declarat Emil Ghinea, campion în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă, pentru Sportsnet.ro

În 2011, Emil a ajuns pentru prima dată la o etapă de Viteză în Coastă. Asta după ce ani buni doar a privit de pe margine competiţia. 

“În 2008 eram la o probă pe Baba Runca, eram spectator, am fost foarte mulţi ani spectator, şi la coastă şi la raliu. În 2008 eram cu naşul meu şi i-am spus <<naşule eu în 3, 4 ani ajung să mă bat aici>>”, a adăugat Emil Ghinea. 

La prima etapă la care a participat, pilotul a vrut doar să vadă dacă se descurcă.

„În 2011 am vrut doar să fiu la start şi să merg cât mai multe etape posibile, să mă bucur de ceea ce înseamnă motorsport. La finalul anului am făcut şi rezultat, am ieşit campion naţional la H3. A fost ca un bonus, pentru că eu nu mi-am propus asta, mi-am dorit să fiu la start şi atât”, mai spune Emil Ghinea campionul din Campionatul Naţional de Viteză în Coastă.

Este mare fan Formula 1

Pilotul şi cele două fiice ale sale sunt fani Formula 1.

“Îmi place la nebunie, doar că nu prea pot să mă uit pentru că au pus calendarul lor exact când este şi al meu. Anne şi Emily sunt fane Formula 1, au şepci, rafturi acasă legate de Formula 1. Emily e cu Lando Norris şi Anne e cu Leclerc”, recunoaşte el.

Emil are preferaţi în rândul piloţilor din Marele Circ.

 „Îmi plăcea Sainz, acum a făcut o greşeală, nu îmi mai place!  Îmi place şi Leclerc, îmi place mult Lando Norris, de-asta zic că vreau să îmi schimb pilotul preferat. Cred că este piatra care îi va pune probleme lui Verstappen”, susţine pilotul. 

A câştigat campionat înainte de etapele finale

Cu o etapă înainte de terminarea sezonului, Emil Ghinea este campionatul absolut la General şi la Categoria II la Viteză în Coastă.

„În teorie visul a început în 2020 în momentul în care am achiziţionat Norma20 F, dar să visăm la titlul acesta am început în 2022. Anul acesta din câte se vede şi noi ne mirăm că ave, 5 victorii în 6 curse”, a adăugat Emil Ghinea, campion în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă.

Tatăl său nu este străin de mecanică! Toată viaţa a fost frezor strungar!

„Are 78 de ani, iar eu am piese pe maşină făcute de el. Am trimis şi în America pentru o maşină asemănătoare piese făcute de tata anul acesta”, mai spune el. 

Echipa lui, familia lui

De ani de zile, pilotul are alături de el o echipă de 6 mecanici, care sunt ca şi familia lui! Nu pleacă la nicio etapă fără ei!

“Majoratul băiatului mecanicului meu, Gabi, a fost în weekend-ul în care noi aveam etapă şi l-a făcut fără tatăl lui. Inclusiv eu am primit propunere să fiu naş la o nuntă şi le-am spus că dacă vor să fiu naş trebuie să o pună în funcţie de calendarul meu competiţional. Aş vrea să le mulţumesc mecanicilor mei, Gabi, Nicu, Claudiu, Marius, Mihăiţă omul nou, la noi în echipă, soţiei, familiei, managerului meu, Dragoş, soţiilor mecanicilor ... ele rămân acasă ei merg cu mine, partenerilor şi sponsorilor”, recunoaşte Emil Ghinea. 

Emil concurează cu numărul 29 pe maşină, ziua de naştere a soţiei sale!

„Contează extraordinar sprijinul ei, cei care o cunosc şi care ştiu ce se întâmplă în echipa mea spun că ea este creierul echipei. Bătrânii îmi spun că îţi trebuie o aşa nebună ca să poţi tu să mergi la curse”, a încheiat Emil Ghinea, campion în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă.

Afla mai multe despre: emil ghineaemil ghinea viteză în coastă 

viewscnt
Articole similare