You are here:

El e managerul care se antrenează în "Peştera Durerii" pentru medaliile de la triatlon: "E un sport foarte scump, de aceea spuneam că nu sunt profesionist"

El e managerul care se antrenează în "Peştera Durerii" pentru medaliile de la triatlon: "E un sport foarte scump, de aceea spuneam că nu sunt profesionist"

Sporturi

Comentarii

Campionul national la categoria 55-59 de ani, Liviu Irimia, recunoaşte că şi-ar fi putut cumpăra un apartament cu banii investiţi în pasiunea sa.

În ultimii ani, triatlonul a depăşit, în România, graniţele sportului. A devenit o stare de spirit, iar mii de români şi-au schimbat stilul de viaţă practicându-l. Liviu Irimia este manager la o firmă de produse alimentare, dar este şi campionul national al categoriei 55-59 de ani. El recunoaşte că a investit în pasiunea sa zeci de mii de euro, însă nu regretă nici o clipă.

Povestea de dragoste dintre Liviu Irimia şi triatlon a început în urmă cu exact 10 de ani, cu o întâmplare mai puţin obişnuită.

„Eram în cadrul unei companii şi am sponsorizat o competiţie de triatlon, prima din jurul Bucureştiului la vremea aceea. Am zis hai să concurez şi eu. Ei bine, la un moment dat în timpul acestei curse a trecut pe lângă mine o doamnă şi în momentul acela am început să plâng de ambiţie. Am spus că povestea mea cu triatlonul nu se va termina aici. După vreo două luni am început să mă antrenez aşa cum credeam eu că trebuie, şi acum şapte ani am găsit un antrenor”, a spus Liviu Irimia, campion naţional triatlon la categoria 55-59 de ani, pentru Sportsnet.ro

Chiar dacă e doar un hobby pentru Liviu Irimia, antrenamentele sunt profesioniste. Iar cele de pe bicicleta fixă sunt cele mai dure.

„Bicicleta fixă e prietena mea, deja ne înţelegem foarte bine. Garajul meu este, să zic aşa, <<peştera durerii>>, acolo unde întâmplă antrenamentele grele, cele pe intervale”, a adăugat Liviu Irimia. 

Adunând banii pe care i-a investit în propria pregătire, dar şi în echipament şi participările la concursuri, Liviu Irimia recunoaşte că şi-ar fi putut cumpăra liniştit o casă.

„E un sport foarte scump, de aceea spuneam că nu sunt triatlonist profesionist. Nu sunt sponsorizat. Trebuie să fii foarte foarte pasionat să susţii. În 10 ani, dacă ne imaginăm, s-a adunat o sumă frumoasă. Poate că o garsonieră sau chiar un apartament puteam să-mi cumpăr”, recunoaşte el. 

Fost înotător în tinereţe, Liviu Irimia poate înota în lacuri, în ape deschise sau în Dunăre.

„Îmi imaginez în timpul antrenamentelor în lacuri cum o gură imensă de somn iese din adâncuri, dar nu mi s-a întâmplat să mă întâlnesc cu vreun peşte uriaş. Cea mai memorabilă cursă a fost cea de la Costa Navarino, unde în ziua cursei, în dimineaţa cursei valurile erau aproape de doi metri şi era practic imposibil să intri în apă, dacă nu stăpâneai tehnica”, a mai spus sportivul. 

Originar din Brăila, Liviu ar vrea să concureze la un triatlon organizat pe imensul pod de peste Dunăre inaugurat anul trecut.

„Am înotat în Dunăre, iubesc Dunărea. Când eram copil beam apă din Dunăre, şi vacanţele mele erau la Dunăre. Cred că ar fi o experienţă să fie un triatlon la Podul de la Brăila”, a încheiat Liviu Irimia, campion naţional triatlon la categoria 55-59 de ani.

Afla mai multe despre: liviu irimiatriatlon 

viewscnt
Articole similare