adplus-dvertising
You are here:

Elizabeth a II-a, singurul şef de stat care a declarat deschise două ediţii ale Jocurilor Olimpice. Mesajul preşedintelui Comitetului Internaţional Olimpic

Elizabeth a II-a, singurul şef de stat care a declarat deschise două ediţii ale Jocurilor Olimpice. Mesajul preşedintelui Comitetului Internaţional Olimpic

Diverse

Comentarii

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, Thomas Bach, i-a adus un omagiu reginei Elizabeth a II-a, despre care a spus că a fost "un mare susţinător al sportului şi al Mişcării Olimpice".

La cinci luni după ce a împlinit vârsta de 96 de ani, Regina Elizabeth a II-a s-a stins din viaţă. Aceasta va rămâne în istorie ca monarhul din Regatul Unit care a domnit cea mai lungă perioadă, 70 de ani.

Mesajul preşedintelui Comitetului Internaţional Olimpic

Odată cu trecerea în nefiinţă a Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a, am pierdut un mare susţinător al sportului şi al Mişcării Olimpice. Majestatea Sa a fost singurul şef de stat care a declarat deschise două ediţii ale Jocurilor Olimpice”, a afirmat Thomas Bach.

Regina Marii Britanii a deschis oficial Jocurile Olimpice Montreal 1976, cele la care Nadia Comăneci a scris istoria modernă a gimnasticii şi la care a primit prima notă de 10.00, şi JO Londra 2012.

Pe opt septembrie, familia regală a Regatului Unit a emis un comunicat prin care informa că Regina Elizabeth a II-a trece prin momente grele din punct de vedere medical. O zi mai târziu, aceasta s-a stins din viaţă.

Născută pe 21 aprilie 1925, Regina Elizabeth a II-a a urcat pe tron la frageda vârstă de 25 de ani, în 6 februarie 1952, după moartea tatălui său, Regele George al VI-lea.

Aceasta a avut cea mai lungă domnie din istoria familiei regale a Marii Britanii, ocupând tronul preţ de 70 de ani, până la moartea sa, pe 8 septembrie 2022.

viewscnt
Articole similare