Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Emma Răducanu a fost nevoită să se retragă de la Wimbledon din pricina problemelor medicale! Ce a păţit sportiva cu origini române

Emma Răducanu a fost nevoită să se retragă de la Wimbledon din pricina problemelor medicale! Ce a păţit sportiva cu origini române

Tenis

Comentarii

Jucătoarea britanică Emma Răducanu s-a retras, luni, din meciul cu Ajla Tomljanovic din optimile de finală ale turneului de la Wimbledon, la scorul de 4-6, 0-3, după 75 de minute de joc şi după ce a suferit dificultăţi în respiraţie, informează BBC.

Răducanu, care a pierdut la mare luptă primul set, scor 4-6, a început să nu se simtă bine în prima parte a setului al doilea. La 0-2, jucătoarea de 18 ani a început să ducă mâna la stomac şi să respire cu greutate.

În timpul ghemului al treilea, pe serviciul adversarei, Emma Răducanu a cerut intervenţia personalului medical pentru pauza care urma. După acel ghem disputat şi de asemenea pierdut, jucătoarea cu origini române şi chineze a primit tratament pe teren, apoi a mers la vestiare.

Emma Răducanu a fost nevoită să se retragă de la Wimbledon

Ea nu a mai revenit pe teren, iar arbitrul de scaun a anunţat că jucătoarea născută în Canada a abandonat, spre dezamăgirea numerosului public aflat în tribunele terenului numărul 1 de la Wimbledon.

La 18 ani, Emma Răducanu, locul 338 WTA, debutantă pe tabloul principal al unui grand slam, după ce a primit un wild card, a devenit cea mai tânără jucătoare din Marea Britanie care ajunge în optimile de finală ale turneului de la Wimbledon în Era Open. 

Ea rămâne după acest turneu cu un premiu de 181.000 de lire sterline (211.000 de euro) şi cu 240 de puncte WTA, care o vor propulsa pe locul 175 WTA, cel mai bun din carieră.

Până în optimi, ea le-a învins pe rusoaica Vitalia Diatcenko, locul 150 WTA, scor 7-6/4, 6-0, pe jucătoarea cehă Marketa Vondrousova, locul 42 WTA, finalistă la Roland Garros în 2019, 6-2, 6-4, şi pe Sorana Cîrstea, locul 45 WTA, scor 6-3, 7-5.

Tomljanovic, 28 de ani, locul 75 WTA, va juca pentru prima dată în sferturile de finală ale unui grand slam, fază în care va evolua împotriva unei compatrioate, Ashleigh Barty, locul I WTA.

Afla mai multe despre: wimbledonwtaemma răducanuretragere emma răducanuabandon emma răducanu 

viewscnt
Articole similare