Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Emma Răducanu i-a surprins pe toţi după prima victorie de la Transylvania Open. Unde a învăţat să vorbească în română

Emma Răducanu i-a surprins pe toţi după prima victorie de la Transylvania Open. Unde a învăţat să vorbească în română

Tenis

Comentarii

Jucătoarea britanică Emma Răducanu, locul 23 WTA şi cap de serie numărul 3, s-a calificat în optimile de finală ale turneului de categorie WTA 250 Transylvania Open de la Cluj-Napoca. Aceasta a fost prima victorie a sportivei cu tată român şi mamă chineză după ce luna trecută a cucerit tofeul la US Open, la vârsta de 18 ani, şi tot prima în circuitul WTA.

Ea a învins-o, marţi, cu scorul de 4-6 7-5, 6-1, pe Polona Hercog din Slovenia, locul 124 WTA, după o partidă care a durat două ore şi 27 de minute.

Deşi protocolul prevede ca după meciuri, la interviul de pe teren să se vorbească în limba engleză, Emma Răducanu a făcut eforturi şi a vorbit în română.

"Dacă nu mai pot (n.r. - să vorbească în română), schimb în engleză. A fost un meci foarte dificil, ea a fost foarte tare, dar eu cred că nu am jucat atât de bine, dar am câştigat. Am multă bucurie acum. Vreau să mulţumesc foarte mult, este un turneu foarte bine organizat şi mie îmi place România foarte mult.

Cred că sunt acasă aici. (n.r. - despre mâncarea preferată) Trebuie să fie ciorbă de perişoare, dar aici am mâncat de legume şi mai aştept un pic şi pe urmă mănânc un pic de sarmale. Şi mămăliga este foarte bună. Şi papanaşii. Înseamnă mult pentru mine să joc în ţara tatălui meu, am amintiri foarte frumoase din ţară şi mă bucur foarte mult că am ocazia să joc aici.

Mulţumesc pentru susţinerea din această săptămână. Vreau să spun că mi-e un pic ruşine să vorbesc în limba română, dar dacă mai stau aici un pic pot să fiu mai bună", a spus Răducanu, intervievată fiind jucătoarea Alexandra Dulgheru.

Campioana de la US Open a dezvăluit şi de unde a învăţat cuvintele în limba română: "Am mai reţinut cuvinte atunci când bunica îmi vorbea. De multe ori, îmi spunea multe poveşti, iar aşa am învăţat vocabularul. Când eram mică, de fiecare dată când veneam în România, petreceam vreo două săptămâni şi progresam încet-încet.

Nu vorbesc prea des româna. Acasă nu o vorbesc prea mult şi nu cred că am vorbit română în ultimele 18 luni, în afară de câteva apeluri telefonice cu bunica mea, săptămânal".

Ea a învins-o, marţi, cu scorul de 4-6 7-5, 6-1, pe Polona Hercog din Slovenia, locul 124 WTA, după o partidă care a durat două ore şi 27 de minute.

În faza următoare, Răducanu va juca împotriva Anei Bogdan, locul 106 WTA.

Afla mai multe despre: emma raducanu 

viewscnt
Articole similare