Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Emmanuel Macron va merge în Qatar pentru a susţine Franţa în semifinalele Campionatului Mondial: ”Este important ca preşedintele să fie acolo!”

Emmanuel Macron va merge în Qatar pentru a susţine Franţa în semifinalele Campionatului Mondial: ”Este important ca preşedintele să fie acolo!”

Cupa Mondială

Comentarii

Emmanuel Macron se va deplasa miercuri la Doha pentru a susţine Franţa în semifinalele Cupei Mondiale împotriva Marocului, a anunţat, luni seară, Palatul Elysee.

Macron merge în Qatar pentru a susţine Franţa în semifinalele Campionatului Mondial

”Este vorba de sprijinirea albaştrilor în ceea ce va fi un moment important în sportul francez şi prietenia franco-marocană”, a afirmat un consilier prezidenţial. ”Este important ca preşedintele să fie acolo pentru a sprijini jucătorii echipei Franţei”, a adăugat el.

Înainte de începerea Cupei Mondiale, şeful statului îşi anunţase prezenţa pentru semifinală sau finală în cazul calificării Frantei.

Franţa a învins Anglia cu 2-1 şi este ultima echipă calificată în semifinale

Echipa naţională de fotbal a Franţei a învins sâmbătă Anglia, scor 2-1, în sferturile Cupei Mondiale şi s-a calificat în semifinalele competiţiei. Harry Kane a ratat un penalti pentru englezi.

Franţa a deschis scorul în minutul 17, când Griezmann i-a pus mingea lui Tchouameni şi acesta a înscris. Englezii au egalat în minutul 54, la un penalti dat de arbitrul brazilian Sampaio pentru un fault al lui Tchouameni la Saka. 

Kane a transformat înscriind al 53-lea său gol pentru naţionala Albionului. Anglia a avut o bară, prin Maguire, în minutul 70, dar cei care au înscris au fost francezii. Pickford a scos mai întâi cu un reflex senzaţional şutul lui Giroud, iar din cornerul care a urmat acelaşi Giroud a înscris şi el golul său cu numărul 53 pentru naţionala Franţei. 

Anglia a avut şansa egalării la un fault în careu făcut de Theo Hernandez asupra lui Mount, abia intrat. Arbitrul a consultat VAR şi a acordat penalti, ratat însă de Kane, care a tras prost.

Franţa s-a calificat în semifinale, unde va întâlni Maroc. În cealaltă semifinală se vor înfrunta Argentina şi Croaţia.

Afla mai multe despre: cupa mondială-emmanuel macron-franţa-maroc 

viewscnt
Articole similare