Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Emoţii pentru Infantino! Acesta ar putea avea un contracandidat la preşedinţia FIFA, elveţianul Ramon Vega

Emoţii pentru Infantino! Acesta ar putea avea un contracandidat la preşedinţia FIFA, elveţianul Ramon Vega
Comentarii

Federaţia internaţională de fotbal (FIFA) a încheiat marţi procesul de primire a candidaturilor pentru alegerile la preşedinţia FIFA din 5 iunie, la care elveţianul Gianni Infantino va încerca să obţină al doilea său mandat, având o susţinere majoritară din partea celor 211 federaţii naţionale

În post din 26 februarie 2016, Infantino ar putea avea un rival în fostul internaţional elveţian Ramon Vega, dacă acesta şi-a depus candidatura aşa cum anunţase recent. Fost jucător la Grasshopper, Tottenham, Cagliari, Watford şi Celtic, cu 20 selecţii pentru naţionala sa, Vega s-a pronunţat recent pentru imprimarea unui caracter mai democratic la FIFA, care va confirma miercuri candidaturile pe care le-a primit.

Alegerile pentru preşedinţie vor avea loc cu prilejul Congresului FIFA programat pe 5 iunie la Paris. Statutul FIFA prevede că la validarea candidaturilor trebuie îndeplinite printre alte condiţii: o scrisoare de susţinere din partea a cel puţin cinci federaţii naţionale, participarea de formă activă în fotbal, ca jucător, oficial FIFA, al unei confederaţii sau federaţii, pe durata ultimilor cinci ani.

 La alegerile din 2016, Infantino a obţinut în al doilea tur de scrutin 115 voturi faţă de cele 88 ale şeicului Salman bin Ebrahim al Khalifa (Bahrain). În primul tur, elveţianul a avut doar trei voturi în plus (88-85) faţă de Salman, prinţul iordanian Ali Bin Al Hussein a obţinut 4 voturi şi francezul Jerome Champagne niciunul.

Afla mai multe despre: infantinoramon vegaalegerififa 

viewscnt
Articole similare