Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Enigmele Superligii. Şutul lui Mazilu este trecut autogol, însă şutul lui Bălaşa, paralel cu poarta, este trecut gol | VIDEO

Enigmele Superligii. Şutul lui Mazilu este trecut autogol, însă şutul lui Bălaşa, paralel cu poarta, este trecut gol | VIDEO

Fotbal

Comentarii

Câţi arbitrii, atâtea opinii. Aşa pare să se întâmple şi în fotbalul românesc, unde arbitrii iau, uneori, decizii inedite, de neînţeles.

Două faze din Superligă au stârnit numeroase controverse în mediul online, recent, pentru modul în care au fost percepute: de ce un şut a fost trecut autogol şi celălalt nu?

Sebastian Cojocaru vs. Radu Petrescu

Exemplu concret:

Noua ”găselniţă” a lui Gică Hagi, Adrian Mazilu (17 ani), a înscris la meciul cu Rapid, însă ”centralul” Sebastian Colţescu a trecut pe foaia de joc -  ”autogol Horaţiu Moldovan”.

O decizie controversată, deoarece şutul ”marinarului”, chiar dacă a fost moale, a fost cadrat pe spaţiul porţii lui Horaţiu Moldovan.

Cu toate acestea, a fost nevoie de o stângăcie a lui Moldovan pentru a se înscrie, care s-a dovedit a fi decisivă.

În raportul de joc al lui Sebastian Colţescu, golul a fost trecut în dreptul lui Horaţiu Moldovan. Dovadă stau site-ul lpf.ro şi ultima statistică oferită de frf.ro, pe baza informaţiilor oferite de LPF, unde Adrian Mazilu figurează cu trei goluri marcate în actuala ediţie a Superligii.

  • Adrian Mazilu a marcat în partidele cu Universitatea Craiova, UTA Arad, Sepsi.

VIDEO: Golul lui Adrian Mazilu

La polul opus se află faza din care OSK Sepsi Sfântu Gheorghe a făcut 2-0 contra celor de la U Craiova 1948, joi seară, în ”finala pentru play-off”.

Fundaşul Mihai Bălaşa interceptează o minge la marginea careului şi şutează la colţul lung. Din reluări se poate observa foarte clar că balonul s-ar fi dus în aut de poartă, însă portarul oltenilor, Ion Gurău, are proasta inspiraţie de a respinge mingea, fără intenţie, către poarta proprie.

Nu există nicio urmă de îndoială asupra corectitudinii golului, însă ”centralul” Radu Petrescu ar fi trebuit să treacă reuşita în dreptul lui Ion Gurău, deoarece el a contribuit decisiv la reuşită.

VIDEO: Golul lui Mihai Bălaşa

De ce o fază a fost tratată într-un mod, iar cealaltă fază într-un alt mod? Nu au fost intervenţii decisive (soldate cu gol) din partea ambilor portari?!

Afla mai multe despre: balasamazilu 

viewscnt
Articole similare