Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Enner Valencia, omul momentului la Cupa Mondială. Ce recorduri a stabilit vedeta Ecuadorului la turneul din Qatar

Enner Valencia, omul momentului la Cupa Mondială. Ce recorduri a stabilit vedeta Ecuadorului la turneul din Qatar

Cupa Mondială

Comentarii

Enner Valencia (33 de ani) a fost din nou omul vedetă al reprezentativei statului Ecuador la Campionatul Mondial din Qatar. Atacantul sud-american a recidivat şi în poarta naţionalei Ţărilor de Jos, după ce a marcat şi în prima partidă din faza grupelor.

Ecuador a încheiat la egalitate cu reprezentativa Ţărilor de Jos, scor 1-1, în al doilea meci al etapei a doua din grupa A.

Gakpo a deschis scorul pentru Ţările de Jos în minutul 6, iar ecuadorienii au egalat în startul reprizei secunde, în minutul 49, prin Enner Valencia. Sud-americanii au avut un gol anulat, în minutul 45+3 şi o bară în repriza a doua.

Enner Valencia, omul momentului la Cupa Mondială. Ce recorduri a stabilit vedeta Ecuadorului la turneul din Qatar

Enner Valencia nu a terminat partida pe teren. Acesta s-a accidentat şi a ieşit pe targă, fiind înlocuit în minutul 90.

Cu golul marcat în poarta fostei vicecampioane mondiale, atacantul lui Fenerbahce a devenit lider solitar în clasamentul marcatorilor din Qatar, cu trei reuşite.

Totodată, Enner Valencia a marcat cel de-al şaselea gol consecutiv al Ecuadorului la Cupa Mondială, după ce şi ultimele reuşite ale echipei la ediţia din Rusia 2018 au purtat tot semnătura lui.

Mai mult, vârful ecuadorian a devenit şi al patrulea jucător din istorie care a reuşit să marcheze ultimele şase goluri ale echipei sale la Cupa Mondială.

De asemenea, cu şase golrui, Enner Valencia a înscris aproape jumătate din golurile date de Ecuador la turneele finale de Campionat Mondial, 13.

În urma remizei din acest meci, coroborate cu înfrângerea din meciul cu Senegal (1-3), echipa ţării gazdă, Qatar, este prima reprezentativă care nu mai are nicio şansă de calificare în tururile eliminatorii.

Cu două înfrângeri şi zero puncte şi golaverajul de un gol marcat şi cinci primite în grupa A, Qatar ocupă ultimul loc.

În aceaşi grupă, Ţările de Jos şi Ecuador au câte patru puncte, iar Senegal are trei puncte.

 

Afla mai multe despre: cm 2022enner valencia 

viewscnt
Articole similare