Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Eroul Argentinei îi dedică trofeul Copa America lui Lionel Messi: ”Am vrut să-l ajutăm pe cel mai bun din lume să câştige titlul. Era visul meu”

Eroul Argentinei îi dedică trofeul Copa America lui Lionel Messi: ”Am vrut să-l ajutăm pe cel mai bun din lume să câştige titlul. Era visul meu”

Lionel Messi

Comentarii

Argentina a reuşit să câştige Copa America pentru prima oară în ultimii 28 de ani, după ce a trecut de Brazilia în finală, scor 1-0.

După 28 de ani, Argentina a reuşit să pună din nou mâna pe trofeul Copa America. Naţionala ”albiceleste” a trecut de marea rivală, Brazilia, în finală, 1-0, după o scăriţă minunată înscrisă de Di Maria în minutul 22.

Argentinienii au fost însă la un pas să nu prindă finala, după ce au remizat în semifinale cu Columbia. Însă, la loviturile de departajare, Emi Martinez, portarul lui Aston Villa, a devenit eroul întregii naţiuni. Acesta a apărat trei penalty-uri şi a calificat-o pe Argentina în ultimul act.

Încă de atunci, goalkeeper-ul declara că vrea să câştige acest trofeu pentru Lionel Messi, iar după ce ”pumele” au pus mâna pe Copa America, misiunea acestuia a fost finalizată. Emoţionat după un turneu final neobişnuit, Martinez s-a arătat mândru de performanţa reuşită şi mai ales fericit că a putut să îşi ajute colegul să obţină un prim trofeu internaţional.

Eroul Argentinei îi dedică trofeul Copa America lui Lionel Messi

”Am plecat la Arsenal la vârsta de 17 ani în speranţa unei vieţi mai bune pentru mine şi familia mea. După atât de mult efort, acest moment în sfârşit a venit. Am spus-o încă de acum câteva luni.

Am vrut să-l ajutăm pe cel mai bun din lume să câştige titlul. I-am spus şi soţiei mele că acesta este visul meu. Ea m-a susţinut. Vreau să mă bucur alături de familie şi să-mi îmbrăţişez fetiţa.

Am trecut prin multe lucruri lucruri, mulţi oameni n-au avut încredere în mine, dar acest trofeu rămâne în istorie. Am reuşit! Pandemia a provocat multă suferinţă în Argentina, această victorie e şi pentru oamenii de la noi din ţară”, a declarat Emi Martinez, pentru Mundo Deportivo.

Emiliano Martinez a fost junior o bună perioadă la Arsenal, înainte de a deveni treptat a treia şi apoi a doua opţiune din poarta ”tunarilor”. Cu Leno accidentat la finalul sezonului 2019/2020, portarul argentinian a impresionat, dar Arsenal nu a vrut să îl păstreze şi l-a vândut lui Aston Villa.

Pe Villa Park, Martinez a fost una dintre revelaţiile sezonului şi s-a luptat pentru titlu de cel mai bun portar din Premier League în ultimul sezon, cu Ederson. Goalkeeper-ul şi-a demonstrat valoarea atât la club cât şi la naţională şi încheie sezonul cu un trofeu bine meritat.

Afla mai multe despre: lionel messileo messicopa americaemi martinez 

viewscnt
Articole similare