Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Eşec istoric. România a pierdut cu Albania după 68 de ani şi a fost eliminată de la EURO. Doar 3 şuturi pe poartă tot meciul şi 0 în repriza secundă! VIDEO

Eşec istoric. România a pierdut cu Albania după 68 de ani şi a fost eliminată de la EURO. Doar 3 şuturi pe poartă tot meciul şi 0 în repriza secundă! VIDEO
Comentarii

România a pierdut cu Albania, ultimul joc al "naţionalei" noastre în grupa A de la Campionatul European, scor 0-1, şi a fost eliminată de la EURO 2016. Partida a fost in direct pe Dolce Sport, LIVE cu VIDEO si statistici in timp real pe www.dolcesport.ro.

A fost un eşec istoric. De 68 de ani nu ne mai batuse Albania.

Ultima oara cand am pierdut cu Albania a fost in 1948, scor 0-1, in Campionatul Balcanic si al Europei Centrale, meci disputat in Giulesti

Dezastrul este definitivat de cifre: conform statisticii UEFA, doar trei suturi pe poarta a avut Romania tot meciul, toate in prima repriza. Niciun sut pe poarta nu au reusit jucatorii lui Anghel Iordanescu in repriza secunda!

Romania a terminat parcursul la Campionatul European pe ultimul loc al grupei A, cu un singur punct, golaveraj 2-4 si niciun gol marcat din actiune.

--------------------------------------------

FINAL | România - Albania 0-1

min. 76 - Florin Andone suteaza in bara transversala - mai jos ai video

min. 55 - Alibec s-a accidentat si a fost inlocuit de Torje - mai jos ai video

min. 43 - Sadiku reia cu capul si deschide scorul - mai jos ai VIDEO

min. 23 - Lenjani rateaza o ocazie incredibila din cativa metri, dar arbitrii au semnalizat off-side - mai jos ai VIDEO!

min. 8 - Stancu suteaza violent, din voleu, din 17 metri, portarul albanez boxeaza cu greu - mai jos ai VIDEO

Ora 21:20 | Imagini de la incalzire - vezi mai jos, in VIDEO!

Ora 21:00 | Sora lui Chipciu este in tribunele arenei din Lyon - mai jos ai VIDEO

Ora 20:25 | Autocarul Romaniei a ajuns la stadionul din Lyon - mai jos ai VIDEO

Ora 20:20 | Autocarul Romaniei in drum spre stadionul din Lyon - mai jos ai VIDEO

Ora 20:15 | Ploua pe stadionul din Lyon. In video, mai jos, este reactia celor doi comentatori ai Dolce Sport, Emil Gradinescu si Vlad Enachescu, in momentul in care s-au vazut pe transmisiune :)


UPDATE 16:10 | Dolce Sport a aflat echipa de start a României:

România: Tātāruşanu - Sāpunaru, Chiricheş, D. Grigore, Măţel - Hoban, Prepeliţā - Popa, Stanciu, Stancu - Alibec

Albania: Berisha - Hysaj, Ajeti, Mavraj, Agolli - Lila, Basha, Abrashi, Memushaj Lenjani - Sadiku
--------------------------
STATISTICĂ

16 partide s-au disputat între România şi Albania. "Tricolorii" au câştigat 11 meciuri, trei jocuri s-au încheiat la egalitate şi de două ori s-au impus albanezii. Golaverajul este zdrobitor de partea noastră, 41-9.

Primul meci între cele două echipe a avut loc în octombrie 1946, Albania - România 1-0, în Cupa Balcanică.

1948 este anul când România a fost învinsă ultima oară de Albania, adică acum 68 de ani, scor 0-1. Partida conta pentru Campionatul Balcanic şi al Europei Centrale şi s-a disputat pe stadionul Giuleşti.

Atenţie, însă! Din ultimele trei jocuri directe, două s-au încheiat la egalitate (1-1 în 210 şi în 2011) şi o dată am învins noi (1-0 în 2014).

Cea mai categorică diferenţă de scor s-a consemnat în octombrie 1950, 6-0 pentru România, într-un joc amical.

CLICK AICI PENTRU TOATE MECIURILE DIRECTE!

CLICK AICI PENTRU IMAGINI EXCLUSIVE DIN 1987, SCANATE DE PE FILMUL ORIGINAL!



DECLARAŢII ÎNAINTE DE JOC

Anghel Iordănescu: "Azi a fost o zi plină, intensă, cu un program extrem de solicitant. A trebuit să ne deplasăm de la baza noastră la gara din Paris, am luat trenul şi am ajuns aici, la Lyon. Spre surprinderea noastră, am aflat că şi programul nostru a fost schimbat. Terminăm târziu antrenamentul, apoi avem refacere şi masa destul de târziu, cu o seară înainte de joc. Avem o situaţie mai delicată cu trei jucători. Nici la antrenamentul din această seară nu vor avea un program comun cu echipa. Mâine vom lua decizia finală.

Băieţii noştri trebuie să înţeleagă că este şansa unei generaţii. Poate o dată în viaţă ai şansa să obţii o performanţă care să ne bucure pe toţi. Este nevoie de abnegaţie şi determinare"

Nicuşor Stanciu: "Vom fi pregătiţi sută la sută când vom intra pe teren şi sperăm ca la final să fim mulţumiţi. Domnul Iordănescu decide dacă vom eu şi Sânmărtean vom juca sau nu sau dacă vom evolua amândoi, împreună"

Dragoş Grigore: "Suntem conştienţi de importanţa meciului. Trebuie să fim concentraţi 100% şi să facem ceea ce ne cere domnul Iordănescu. Nu îmi doresc decât să ne calificăm şi să ne bucurăm cu întreg poporul român"

Ovidiu Hoban: "Suntem concentraţi şi cine va intra pe teren va da totul. Vrem să facem o ţară întreagă mândră şi bucuroasă. Sper ca după meciul de mâine să apară pe site-uri titlul «Calificare istorică»"

Gianni De Biasi, selecţioner Albania: "Este o partidă decisivă pentru ambele echipe. România a jucat bine şi cu Franţa, şi cu Elveţia. România e o echipă compactă, puternică din punct de vedere fizic"


BRIGADA DE ARBITRI


Cehul Pavel Kralovec va arbitra meciul România - Albania, care se va disputa la Lyon. Arbitrii asistenţi vor fi slovacul Roman Slisko şi cehul Tomas Mokrusch, în timp ce arbitri asistenţi adiţionali au fost delegaţi cehii Petr Ardeleanu şi Michal Patak.

Pavel Kralovec s-a născut pe 16 august 1977 şi este arbitru FIFA din 2003. A mai condus un meci al României în septembrie 2010, 0-0 în deplasare cu Belarus, în preliminariile EURO 2012.


CLASAMENTUL GRUPEI A

Înaintea partidei, clasamentul grupei noastre se prezintă astfel:

1. Franta 2 2 0 0 4-1 6pct
2. Elvetia 2 1 1 0 2-1 4 pct
3. Romania 2 0 1 1 2-3 1pct
4. Albania 2 0 0 2 0-3 0pct


CE CRED FANII CARE AU VOTAT PE FACEBOOK DOLCE SPORT

www.dolcesport.ro
i-a provocat pe suporteri să voteze, pe pagina de Facebook Dolce Sport, dacă vom trece de grupe. Aproape 67 la sută dintre cei peste 1.500 de votanţi au răspuns afirmativ.

viewscnt
Articole similare