You are here:

Este cea mai bună din România şi a intrat la liceu cu o notă mare: "A fost cel mai greu examen al meu, dar la gimnastică este mult mai greu"

Este cea mai bună din România şi a intrat la liceu cu o notă mare: "A fost cel mai greu examen al meu, dar la gimnastică este mult mai greu"

Sporturi

Comentarii

Cea mai bună junioară de la gimnastică ritmică a primit vestea mult aşteptată chiar înainte de startul Cupei Mondiale de la Cluj, acolo unde le face galerie senioarelor din lotul României.

Un nou aur pentru Amalia Lică: a intrat cu 9,67 la liceul la care a visat!

Amalia Lică îşi trece în palmares încă o reuşită! De această dată, nu sportivă, ci în plan personal.

“Am aflat că am intrat la liceu. Sunt foarte fericită, am scris la toată lumea şi pe cine a interesat şi pe cine nu a interest. Voi fi la Liceul Anghel Saligny, profil sportiv şi sunt foarte fericită, am avut media 9,67", a spus Amalia Lică, componentă a lotului naţional de junioare de gimnastică ritmică al României, pentru Sportsnet.ro

Ama a studiat mult pentru acest examen.

„Am învăţat de la începutul anului şcolar, din septembrie anul trecut şi până în ultima zi. A fost cel mai greu examen al meu pe hârtie, dar la gimnastică este mult mai greu”, recunoaşte Amalia Lică.

Sportiva va fi în tribună şi le va face galerie colegelor sale mai mari la Cupa Mondială care începe azi la Cluj .

„E foarte interesant să stai şi să te uiţi şi să nu concurezi. De fiecare dată când merg îmi susţin colegele încerc să ţip cât mai tare, să le încurajez cât pot de bine”, mai spune sportiva. 

Sportive din 20 de ţări participă la Cupa Mondială de la Cluj-Napoca

De azi până duminică, oraşul Cluj-Napoca va fi gazda ultimei mari întreceri de gimnastică ritmică de dinaintea Jocurilor Olimpice.

Irina Deleanu, preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, este sigură că va fi un turneu puternic.

„E cea mai mare competiţie înainte de Jocurile Olimpice, este o întâlnire a starurilor la Cluj, acolo unde-i invităm pe toţi iubitorii sportului de calitate să le încurajeze pe sportive, într-un adevărat spectacol al graţiei”, a declarat Irina Deleanu, preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică.

Şefa de la gimnastică ritmică speră ca publicul să vină în număr cât mai mare la BT Arena.

„Contează foarte mult publicul, pentru că un sportiv care se simte susţinut de public chiar concurează cu plăcere şi concurează mai bine. Este mai susţinut emoţional. Noi ne mândrim cu faptul că la Cluj a fost sala plină şi încercăm din an în an să atragem tot mai mulţi spectatori în sălile de ritmică. Poate şi cu aceste rezultate vom reuşi să umplem sălile de ritmică atunci când organizăm competiţii de mare anvergură cum ar fi Cupa Mondială, Campionate Europene sau Mondiale”, mai spune Irina Deleanu. 

Afla mai multe despre: amalia licăamalia lică gimnastica ritmica 

viewscnt
Articole similare