Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Este cel mai tare transfer din Liga 1, din ultimii ani. Lovitură de teatru | A intrat deja în topul celor mai valoroşi jucători din lume

Este cel mai tare transfer din Liga 1, din ultimii ani. Lovitură de teatru | A intrat deja în topul celor mai valoroşi jucători din lumegalerie foto

Special

Comentarii

Universitatea Craiova a reuşit cel mai tare transfer din ultimii ani. Vânzarea lui Valentin Mihăilă a stabilit un record în istoria clubului şi mijlocaşul de 20 de ani a intrat în TOP 100 cei mai valoroşi tineri jucători din lume.

Cluburile din Liga 1 reuşesc tot mai rar să vândă jucători la cluburile importante din străinătate. Însă Universitatea Craiova a reuşit. Clubul din Bănie l-a transferat pe Valentin Mihăilă la Parma şi tânărul mijlocaş de bandă a devenit singurul jucător român care a prins TOP 100 cei mai valoroşi tineri jucători din România.

Cel mai tare transfer făcut de un club din Liga 1, în ultimii ani. Mihăilă, considerat o mare speranţă a fotbalului mondial

Cei de la CIES Football Observatory au făcut o analiză în baza căreia au alcătuit topul celor mai valoroşi 100 de jucători din lume. Au fost luaţi în calcul doar jucătorii născuţi după anul 2000 şi Valentin Mihăilă este singurul fotbalist român care a intrat în acest top. 

Fostul mijlocaş al Craiovei ocupă locul 82 în acest clasament, cu o valoare estimată la 6,7 milioane de euro. Se dovedeşte astfel că a fost un transfer tare inclusiv pentru Parma, care pare că a reuşit să ia un jucător de mare perspectivă. 

Primele trei locuri în topul celor mai tari tineri din fotbalul mondial sunt ocupate de Alphonso Davies (Bayern, 180,4 milioane de euro), Jadon Sancho (Borussia Dortmund, 125,6 milioane de euro) şi Ansu Fati (FC Barcelona, 122,7 milioane de euro).

Cota lui Valentin Mihăilă i-a explodat după super transferul la AC Parma

Transferul la AC Parma a avut impact şi asupra cotei lui Valentin Mihăilă. Pe transfermarkt.com, valoarea estimată a mijlocaşului stânga este de 6 milioane de euro. Înainte de transfer, Valentin Mihăilă se bucura de o cotă de 2,5 milioane de euro. 

Dacă ar fi convocat de Mirel Rădoi, Valentin Mihăilă ar fi al doilea cel mai valoros jucător de la echipa naţională, după Răzvan Marin, a cărui valoare estimată este de 10 milioane de euro. 

Mihăilă, cel mai tare transfer şi din istoria Universităţii Craiova

Prin plecarea la Parma, Valentin Mihăilă a stabilit un record în istoria Universităţii Craiova. Tânărul jucător a costat 8,5 milioane de euro şi a devenit astfel cel mai tare transfer din istoria clubului din Bănie. Vechiul record era deţinut de Alexandru Mitriţă, pentru care New York City a plătit 8 milioane de euro.

Valentin Mihăilă este cel mai important transfer făcut de o echipă din Liga 1, în ultimii 4 ani. Ultimul jucător care s-a transferat pe o sumă importantă era Nicolae Stanciu, în vara lui 2016, când Anderlecht i-a plătit FCSB-ului nu mai puţin de 9,7 milioane de euro.

Afla mai multe despre: valentin mihaila 

viewscnt
Articole similare