Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Este, mă. Uite, ne-au băgat salariul!". Momentul în care Marius Şumudică a simţit că s-a terminat la Yeni Malatyaspor

"Este, mă. Uite, ne-au băgat salariul!". Momentul în care Marius Şumudică a simţit că s-a terminat la Yeni Malatyaspor
Comentarii

Marius Şumudică s-a despărţit de Yeni Malatyaspor, unde a acuzat probleme financiare. De altfel, acesta e motivul care l-a făcut să creadă că nu e în locul potrivit.

Ce s-a întâmplat cu Marius Şumudică la Yeni Malatyaspor

Marius Şumudică a fost dat afară de la conducerea tehnică a echipei turce Yeni Malatyaspor. Clubul îi va plăti compensaţii antrenorului român, în valoare de 130.000 de euro, scrie presa turcă. Marius Şumudică a preluat echipa la 8 octombrie 2021, când era pe locul 17, cu şase puncte. Acum, formaţia este pe locul 20, ultimul, cu 16 puncte din 23 de jocuri, la zece puncte de Giresunspor, de pe locul 16, ultimul de menţinere în prima ligă.

"A fost o experienţă nereuşită, am greşit la momentul respectiv, nu am luat toate datele când am semnat. Învăţătură de minte! Am vrut să reintru în circuit, Turcia e un campionat puternic. Când am ajuns totul era OK, dar jucătorii nu au mai fost plătiţi. Am adus şase jucători fără nicio sumă de transfer, fără comisioane, dar, din păcate, pierdeam jucătorii care-şi băgau memorii şi dispăreau din echipă. Rămăsesem în doi fundaşi centrali. A venit preşedintele, a spus că nu mai are de unde să dea bani. Practic, au rămas doar 14-15 jucători. Existau disensiuni între Primărie şi başkani, iar noi, staff-ul, am hotărât să ne băgăm memorii. Au vrut să amâne plata, tot felul de tertipuri şi negocieri. Nu am fost de acord şi au hotărât să rupă contractul unilateral. Urmează un proces la FIFA să ne primim drepturile financiare.

Nicio echipă din Turcia nu joacă cu mai mult de un jucător sub 20 de ani, eu jucam cu 3-4. Se vede imediat diferenţa de valoare. Nu reuşeam să ţinem pasul. Am câştigat două meciuri, apoi am intrat cu trei sub 19 ani şi am început să pierdem.E foarte greu pentru un antrenor străin. A fost Pereira la Fenerbahce, l-au dat afară imediat. Turcii sunt naţionalişti, e greu să rezişti. Echipa dădea semne, revitalizasem jocul echipei. 

Un episod care m-a făcut să clachez şi să termin totul. Unui jucător de 22 de ani, care era foarte bun şi voiau să-l păstreze şi să-l valorifice, i-au plătit salariul în ultima zi. Eram în autocar, el s-a bucurat, a zis <<este, mă, uite, ne-au băgat salariul!>>. Ceilalţi s-au uitat pe telefoane, au văzut că nu i-au băgat salariul decât lui. Am ajuns la masă şi jucătorii turci nu au mai venit la masă în semn de protest. A venit başkanul, eu nu mai ştiam cum să scot cămaşa, ce să fac. I-am spus că e inuman, să vină şi să vorbească, pentru că nu mă pot prezenta la joc. A încercat să explice că are o ofertă pentru el, dar jucătorii nu au fost de acord. Foarte greu să motivezi jucătorii respectivi", a povestit Şumudică, luni seară, la Fotbal Look.

Aceasta a fost a patra echipă din Turcia pregătită de Şumudică, după Kayserispor, Gaziantep şi Cayuk Rizespor.

Sub conducerea românului în vârstă de 50 de ani, Malatyaspor a înregistrat două victorii, ultima în 22 octombrie, patru remize şi nouă înfrângeri.

Malatyaspor a fost învinsă, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 1-0, de echipa Karagumruk, într-un meci din etapa a XXIV-a a campionatului Turciei.

Afla mai multe despre: marius sumudica 

viewscnt
Articole similare