Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Este noul fenomen din voleiul feminin românesc! La 12 ani are 1.83 înălţime, 46 la picior şi face furori în campionat: "Vreau să ajung la o echipă mare" FOTO

Este noul fenomen din voleiul feminin românesc! La 12 ani are 1.83 înălţime, 46 la picior şi face furori în campionat: "Vreau să ajung la o echipă mare" FOTOgalerie foto

Sporturi

Comentarii

Bianca Cucu, componentă a echipei CSM Constanţa şi a naţionalei U17, e elevă în clasa a 6-a, iar în luna octombrie a evoluat în premieră pentru echipa de la malul mării. Puştoaica are 1,83 metri înălţime, poartă mărimea 46 la picior, iar colegii de clasă când au văzut-o prima dată au crezut că este profesoara de sport.

Bianca Cucu este noul fenomen din voleiul feminin românesc! Are 12 ani, 1,83 înălţime şi mărimea 46 la picior şi a debutat în premieră istorică în Divizia A1.  

„În primul rând vreau să le mulţumesc antrenorilor mei deoarece mi-au dat această şansă de a intra la acest nivel, mult mai mare decât vârsta mea”, a spus Bianca Cucu, componentă a echipei de volei feminin CSM Constanţa, pentru Sportsnet.ro

Tânăra a bifat prezenţe pentru echipa sa, CSM Constanţa, în toate cele patru etape ale campionatului desfăşurate până acum. 

Sportiva recunoaşte că a avut emoţii mari: „Am jucat contra unor jucătoare care erau idolii mei în volei şi întotdeauna mi-am dorit să fac o poză cu ele, iar la această vârstă am ajuns să joc cu ele”.

Bianca Cucu a explodat în voleiul românesc în urmă cu 2 ani, când şi-a dus echipa de club, CSS Buzău, spre titlul de la minivolei. Fata a fost chemată la lotul naţional de U17, cu care a participat în vară la campionatul european, fiind printre cele mai bune marcatoare ale competiţiei, chiar dacă nu avea decât 12 ani. 

“Am fost campioană la minivolei. La 12 ani am fost la lotul naţional al României, la U17. A fost o onoare pentru mine să joc la această vârstă titular”, a adăugat Bianca Cucu.

Colegii de clasă au crezut că e profesoara de sport  

În vara aceasta, fata a plecat din oraşul natal, Buzău, să facă performanţă la CSM Constanţa.  Întâlnirea dintre ea şi noii colegi de şcoală a fost una amuzantă. 

 „Prima oară când m-au văzut au crezut că sunt profesoara de sport. Am încercat să le explic că sunt colega lor, am 12 ani,  iar apoi au crezut că am rămas repetentă”, a recunoscut sportiva. 

La înălţimea sa de 1,83 metri, evident că Bianca este şi cea mai înaltă din clasă.  

Florin Voinea, antrenorul de la CSM Constanţa spune că de 2 ani a pus ochii pe talentata jucătoare.  

„Sincer, nu am văzut până acum aşa calităţi şi aşa deprinderi la o vârstă de 12 ani. Tocmai de aceea consider că este de excepţie, cred că a făcut un pas important ca Bianca să facă parte dintr-o echipă de prima ligă”, spuneFlorin Voinea, antrenor la CSM Constanţa.  

Florin Voinea spune că tânăra voleibalistă se antrenează cot la cot cu celelalte senioare din lotul formaţiei CSM Constanţa: „Singurul regim special de antrenament îl reprezintă prezenţa ei la antrenament. Ştim foarte bine că este elevă în clasa a 6a trebuie să pună accent şi pe educaţie”.

Florin Voinea: “Bianca este un copil exceptional!”  

Bianca Cucu este născută la 4 decembrie 2010 şi a debutat în Divizia A1 la volei feminin la 7 octombrie 2023, în meciul câştiga de echipa sa, CSM Constanţa cu 3-1, în deplasare cu Medicina Târgu Mureş, la 12 ani şi 10 luni.  

“Bianca este un copil excepţional! Acesta este şi motivul pentru care face parte din strategia noastră. Eu la 12 ani abia descopeream jocul de volei. Noi, bărbaţii avem o dezvoltare mai lentă, Bianca este cu doi paşi în faţă”, a spus Florin Voinea, antrenor la CSM Constanţa. 

Bianca a început voleiul la 6 ani datorită mamei sale, fostă voleibalistă de performanţă. 

 „Prima oară a fost ca o joacă, iar apoi când am văzut că îmi place ceea ce fac a devenit ca o pasiune foarte mare pentru mine. Vreau să îi mulţumesc mamei deoarece mă ajută cu sfaturi legate de tot ceea ce înseamnă volei” - Bianca Cucu, componentă a echipei de volei feminin CSM Constanţa.  

Tânara sportivă are gânduri mari în ceea ce priveşte viitorul ei în volei: „Vreau să ajung la o echipă mare din străinătate!”. 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: bianca cucuvoleibianca cucu csm constantabianca cucu volei 

viewscnt
Articole similare