Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Euro 2020 | Moment special în cariera lui Gareth Southgate. Selecţionerul Angliei a intrat în istorie

Euro 2020 | Moment special în cariera lui Gareth Southgate. Selecţionerul Angliei a intrat în istorie

EURO 2020

Comentarii

Gareth Southgate a intrat în istoria naţionalei Angliei la Euro 2020.

Nu îl place toată lumea în Anglia, dar Gareth Southgate îşi continuă parcursul pe banca tehnică a naţionalei.

Nu o face deloc rău, drept dovadă, contra Cehiei, a bifat partida cu numărul 57 la cârma ”leilor britanici”.

Astfel, Gareth Southgate l-a depăşit pe Roy Hodgson (56) şi şi-a egalat numărul de prezenţe bifate ca jucător în tricoul primei reprezentative.

Interesant este că Gareth Southgate este primul care atinge borna de 50+ meciuri atât ca jucător, cât şi ca selecţioner, în istoria primei reprezentative.

Cine este Gareth Southgate

În vârstă de 50 de ani, Gareth Southgate s-a născut la Watford şi a început fotbalul la Crystal Palace. Mijlocaşul defensiv a debutat în 1988 în tricoul londonezilor, şi a evoluat timp de şapte ani pentru Palace, înainte de a face pasul spre Aston Villa.

Au urmat şase ani cu prestaţii excelente, care l-au adus şi în lotul echipei naţionale a Angliei, Southgate fiind o prezenţă constantă între 1995 şi 2004.

Ultimii cinci ani din cariera de jucător şi i-a petrecut la Middlesbourgh, club pe care l-a şi antrenat din 2006, timp de trei sezoane. Alţi trei ani i-a petrecut ca selecţioner la U21, pentru ca din 2016 să fie confirmat ca antrenor principal al naţionalei mari a Angliei.

Ca jucător, Southgate a adunat peste 500 de meciuri la Crystal Palace, Aston Villa şi Middlesbrough, iar ca antrenor a bifat 151 de meciuri pe banca lui Boro şi alte 37 la naţionala de tineret a Angliei. A cucerit Cupa Ligii cu Boro şi Aston Villa şi a bifat o finală de Cupa UEFA în 2005-2006 în tricoul grupării de pe Riverside, imediat după eliminarea echipei antrenate la acea vreme de Cosmin Olăroiu.

Afla mai multe despre: gareth southgate 

viewscnt
Articole similare