Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EURO 2020 | Slovacia - Spania 0-5 şi Suedia - Polonia 3-2. Spania merge în optimi, Suedia câştigă dramatic în faţa Poloniei şi se califică de pe primul loc

EURO 2020 | Slovacia - Spania 0-5 şi Suedia - Polonia 3-2. Spania merge în optimi, Suedia câştigă dramatic în faţa Poloniei şi se califică de pe primul loc

EURO 2020

Comentarii

Spania a făcut spectacol în partida cu Slovacia, câştigând cu scorul de 5-0. În celălalt meci al grupei, Suedia a fost egalată de la 2-0 de Polonia, dar în minutul 94, Claesson a adus victoria şi primul loc în grupă pentru nordici.

Suedia şi Spania s-au calificat în această ordine, în optimile de finală ale Euro-2020, după meciurile de miercuri, din ultima etapă a Grupei E.

Spania a reuşit scorul competiţiei, scor 5-0, cu Slovacia, iar Suedia a învins Polonia, scor 3-2, cu un gol marcat în minutul 90+4 şi după ce a avut 2-0, dar a fost egalată de Lewandowski. Polonezii şi slovacii părăsesc turneul.


LIVE TEXT | Slovacia - Spania 0-5 (Dubravka 30-aut, Laporte 45, Sarabia 56, Ferran Torres 68, Kucka aut 72)

Echipele de start:

Slovacia: Dubravka - Pekarik, Satka, Skriniar, Hubocan - Kucka, Hromada - Haraslin, Hamsik, Mak - Duda

Spania: Unai Simon - Azpilicueta, Laporte, Garcia, Alba - Pedri, Busquets, Koke - Moreno, Morata, Sarabia


Min 72. GOL SPANIA! Din nou, un jucător abia intrat pe teren, are o contribuţie decisivă. Pau Torres a reluat cu capul, iar Kucka a deviat mingea în propria poartă

Min 68. GOL SPANIA! La prima atingere de balon, Ferran Torres marchează superb, cu călcâiul! (VIDEO AICI)

Min 56. GOL SPANIA! Pablo Sarabia marchează după o fază şcoală. Fotbalistul lui PSG a finalizat simplu, din pasa lui Jordi Alba

Pauză

Min 45. GOL SPANIA! Aymeric Laporte marchează în urma unui corner. Este primul gol marcat de fundaşul lui Manchester City pentru echipa naţională a Spaniei. 

Min 30. GOL SPANIA! Eroare monumentală a lui Dubravka. Şutul lui Sarabia a lovit bara, portarul slovac a încercat să respingă mingea căzută de pe transversală, dar a trimis-o în poartă.

Min 23. Ocazie Spania! Continuă duelul dintre Morata şi Dubravka. Şi de această dată, câştigă portarul slovacilor

Min 11. Morata ratează lovitura de pedeapsă! Atacantul lui Juve trage slab şi nu reuşeşte să-l învingă pe Dubravka. Scorul rămâne 0-0

Min 10. Penalty pentru Spania! Koke a fost faultat în careu

Min 5. Ocazie Spania! Skrinjar scoate şutul lui Pablo Sarabia

Min 1. Start în partida dintre Slovacia şi Spania


Slovacia şi Spania se vor duela în ultima rundă a grupelor de la Euro 2020. Ambele formaţii speră la calificare şi se întâlnesc după parcursuri foarte diferite la Campionatul European. Slovacii reprezintă cea mai slab cotată selecţionată din grupă, însă victoria acestora surprinzătoare cu Polonia a oferit naţionalei lui Hamsik speranţa că se poate califica.

De cealaltă parte, Spania era considerată una dintre favorite înaintea turneului, însă, după două egaluri, ibericii au nevoie de o victorie ca să se poată califica. Băeiţii lui Luis Enrique au dezamăgit mai ales în faţa porţii, marcând doar un gol în două partide şi ratând o multitudine de ocazii, inclusiv un penalty, cu Polonia.

În şase confruntări directe dintre cele două, ultima fiind în 2015, spaniolii au reuşit să se impună de patru ori, în timp ce slovacii au doar o victorie.


LIVE TEXT | Suedia - Polonia 3-2 (Forsberg 2, 59, Claesson 94 / Lewandowski 61, 84)

Echipele de start:

Suedia: Olsen - Lustig, Lindelof, Danielson, Augustinsson - Larsson, Ekdal, Olsson, Forsberg - Quaison, Isak
Polonia: Szczesny - Bereszynski, Glik, Bednarek - Jozwiak, Krychowiak, Klich, Puchacz - Zielinski, Swiderski - Lewandowski


Min 90+4. GOL SUEDIA! Claesson marchează şi Polonia e OUT de la Euro

Min 84. GOL POLONIA! Robert Lewandowski loveşte din nou şi restabileşte egalitatea

Min 61. GOL POLONIA! Reacţie imediată, iar Robert Lewandowski marchează superb, cu o execuţie la colţul lung

Min 59. GOL SUEDIA! Forsberg reuşeşte dubla, iar suedezii fac un pas uriaş spre calificare

Min 50. Ocazie Suedia! Szczensy are o intervenţie excelentă în faţa lui Robin Quaison

Pauză

Min 16. Ratare monumentală, Polonia! Mingea loveşte bara după o primă reluare cu capul a lui Lewandwoski. Starul lui Bayern revine şi mai trimite o dată cu capul, dar din nou, mingea loveşte bara. În cele din urmă, suedezii reuşesc să respingă mingea din careu şi din faţa polonezului. 

Min 2. GOL SUEDIA! Forsberg deschide scorul după o bâlbâială în defensiva poloneză (VIDEO AICI)

Min 1. A început partida


Suedia şi Polonia se vor duela în ultimul lor meci din grupele Euro 2020. Naţionala lui Forsberg şi Isak este deja calificată în următoarea rundă, ca una dintre cele mai bine calasate echipe de pe locul trei, în cel mai rău caz. De cealaltă parte, polonezii au nevoie de o victorie sau vor fi trimişi direct acasă.

Selecţionata condusă în atac de senzaţionalul Robert Lewandowski a dezamăgit la această ediţie a Campionatului European. După o înfrângere surprinzătoare cu Slovacia, Polonia a obţinut un egal norocos cu Spania şi şi-a menţinut în viaţă speranţele de a avansa în următoarea fază, însă băieţii lui Paulo Sousa nu au impresionat.

În 20 de meciuri directe între cele două naţionale, Suedia are palmaresul superior, cu 11 victorii. Polonia a reuşit să se impună de şase ori, iar trei partide s-au încheiat la egalitate.

Afla mai multe despre: euro 2020slovacia spaniasuedia polonialive euro 

viewscnt
Articole similare