Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Euro 2020 | Tinerii de la turneul final. Ce fotbalişti U20 merită urmăriţi la Campionatul European

 Euro 2020 | Tinerii de la turneul final. Ce fotbalişti U20 merită urmăriţi la Campionatul Europeangalerie foto

EURO 2020

Comentarii

Turneul final al Euro 2020 propune şi o serie de jucători tineri şi talentaţi, în aproape fiecare naţională participantă

Rubin Colwill are 19 ani şi s-a născut la Neath, în Ţara Galilor. De la vârsta de 8 ani joacă la Cardiff City, acolo unde în acest an, a fost promovat la prima echipă. Considerat un mare talent, Colwill a primit şi o convocare surpriză la echipa naţională mare, inclusiv pentru turneul final. Interesant este că Rubin a apucat să joace la U21 un singur meci, fiind imediat promovat de selecţionerul Ryan Giggs.

Ne mutăm în naţionala Belgiei, acolo unde găsim un alt tânăr de 19 ani. E drept, ceva mai cunoscut. Jeremy Doku a crescut la Anderlecht, iar din 2020 a ajuns la Rennes. Puştiul născut în Antwerp a impresionat la nivel de juniori pentru selecţionatele Belgiei, iar în stagiunea trecută a bifat 30 de meciuri pentru Rennes în Ligue 1, marcând două goluri. Se anunţă a fi încă un talent indiscutabil al belgienilor.

Rusia îl propune pe Maksim Mukhin (foto, jos), un fotbalist despre care se spune că a trezit interesul cluburilor din Premier League. Are doar 19 ani, s-a născut la Togliatti şi evoluează ca mijlocaş defensiv pentru CSKA Moscova. A fost convocat pentru prima dată în martie 2021 la prima reprezentativă, iar Rusia pariază cu încredere pe el.

Naţionala Olandei a oferit mereu nume extrem de interesante, dar şi fotbalişti tineri, de mare perspectivă. Unul dintre ei pare să fie şi Jurrien Timber (19 ani), fundaş la Ajax Amsterdam. Deşi abia a bifat 20 de meciuri pentru ”Lăncieri”, Timber a făcut saltul de la U19 la naţionala mare a Olandei, iar acum va juca la turneul final. S-a născut la Utrecht, iar debutul la Ajax şi l-a făcut în martie 2020. Saltul spre prima reprezentativă pare un pas gigantic, dar Timber are extrem de multe atuuri în favoarea sa.

Mircea Lucescu îl cunoaşte foarte bine pe Illya Zabarnyi. Apărătorul de 18 ani măsoară 1.89 şi l-a impresionat chiar şi pe experimentatul tehnician român. Ucraina se bazează pe el, un jucător care a debutat în echipa reprezentativă pe 7 octombrie 2020, într-un amical cu Franţa. S-a descurcat foarte bine, iar de atunci a bifat un total de şapte selecţii. Este un mare pariu al ucrainienilor şi multă lume îl vede drept stâlpul defensivei pentru următorii ani.

Nu mai e nicio mirare: croaţii scot jucători pe bandă rulantă. Este acum cazul fundaşului Josko Gvardiol de la Dinamo Zagreb, un apărător care a fost deja achiziţionat de RB Leipzig. Este un jucător extrem de inteligent în joc, foarte bun în plasament şi foarte abil în duelurile unu la unu. Se anunţă un pariu deja câştigat al croaţilor.

Teoria din jurul fotbaliştilor croaţi se poate aplica şi la fotbaliştii cehi. Naţionala cehă a avut mereu jucători de mare perspectivă, iar la Euro 2020 îl propune pe Adam Hlozek, vârful de 1.88 de la Sparta Praga. A marcat deja 28 de goluri la cei 18 ani ai săi, iar la prima reprezentativă a bifat primele două selecţii. De el se interesează multe echipe importante din Europa.

Dacă pe Jude Bellingham (foto, main) de la Borussia Dortmund îl cunoaşte deja toată lumea, facem un salt spre Scoţia, acolo unde îl descoperim pe colegul lui Ianis Hagi. Nathan Patterson este mai puţin cunoscut decât coechipierul său din naţională, Billy Gilmour, probabil cel mai mare talent al scoţienilor. Gilmour joacă la Chelsea şi este văzut drept viitorul lider al naţionalei sale. Patterson în schimb, fotbalist crescut de Rangers de la vârsta de 8 ani, a debutat în acest an la echipa naţională, deşi nu este titular la echipa lui Ianis. Nici n-are cum pentru moment, pentru că acolo, pe poziţia lui, joacă James Tavernier, căpitanul echipei. În schimb, Patterson are tot viitorul în faţă şi este foarte apreciat de Steven Gerrard.

Kacper Kozłowski (foto jos) de la polonezi, un mijlocaş de numai 17 ani, este un alt jucător foarte interesant. Joacă la Pogon Szczecin, dar pare că a atras atenţia mai multor cluburi din Bundesliga şi Serie A. Este cel mai tânăr jucător de la turneul final (17 ani şi 238 de zile) şi se anunţă a fi viitorul star al naţionalei ţării sale.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: jude bellinghambilli gilmourkacper kozlowskiadam hlouzekillya zabarnyi 

viewscnt
Articole similare