You are here:

Euro 2024 | UEFA a deschis o anchetă cu privire la un gest controversat al lui Demiral

Euro 2024 | UEFA a deschis o anchetă cu privire la un gest controversat al lui Demiral

Fotbal internațional

Comentarii

UEFA a anunţat, miercuri, că a deschis o anchetă privind " posibilul comportament inadecvat " al fotbalistului turc Merih Demiral în timpul victoriei de marţi, cu 2-1, în faţa Austriei, în optimile de finală ale Euro 2024, relatează AFP.

Demiral însuşi a postat pe contul său de X o fotografie în care ridică braţele pentru a sărbători unul dintre golurile sale şi îşi foloseşte mâinile pentru a face semnul "Lupilor Gri", o grupare turcă de extremă dreapta. Imaginea a fost distribuită masiv pe reţelele de socializare.

A fost numit în acest caz un "anchetator pentru etică şi disciplină" şi vor urma informaţii suplimentare privind cazul, a precizat UEFA în comunicatul său de presă.

Simbolul extremiştilor de dreapta turci nu are ce căuta pe stadioanele noastre", a reacţionat Nancy Faeser, ministrul german de interne, la X. "Folosirea turneului de fotbal Euro ca o platformă pentru rasism este total inacceptabilă. Ne aşteptăm ca UEFA să investigheze cazul şi să ia în considerare sancţiuni", a adăugat ea.

Echipa naţională a Turciei a învins marţi seara, la Leipzig, scor 2-1, echipa naţională a Austriei, în optimile Euro 2024. Turcia va înfrunta echipa Ţărilor de Jos în sferturile competiţiei.

Afla mai multe despre: eurouefademiralturcia 

viewscnt
Articole similare