Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Evadează din Galaxie. Un jucător de la Real Madrid şi-a cerut transferul!

Evadează din Galaxie. Un jucător de la Real Madrid şi-a cerut transferul!

Real Madrid

Comentarii

Real Madrid si-a pierdut în această vară antrenorul care a adus de trei ori Uefa Champions League pe Bernabeu, dar şi cel mai bun marcator din istoria sa. Lucrurile nu sunt tocmai liniştite în Capitala Spaniei, acolo unde Florentino Perez nu i-a adus încă un înlocuitor lui Cristiano Ronaldo, iar presa iberică notează că un alt fotbalist blanco este decis să plece în această vară.

Campioana Europei i-a pierdut pe rând pe Zinedine Zidane şi Cristiano Ronaldo şi, până acum, a adus doar jucători tineri de perspectivă sau de jucători de lot. Mai mult decât atât, plecările de la Real Madrid s-ar putea să continue. Karim Benzema e dat de presa italiană la AC Milan, iar spaniolii scriu duminică despre un alt jucător din lotul lui Julen Lopetegui, care pare decis să plece în această vară.

Croatul Mateo Kovacic a solicitat o întâlnire cu noul antrenor de pe Concha Espina, pentru a-i transmite intenţia sa clară de a părăsi Real Madrid.  Chiar dacă discuţiile dintre Kovacic şi Lopetegui s-au purtat pe un ton amical, internaţionalul croat a rămas ferm pe pozitie: "Vreau să plec, aşa e cel mai bine pentru toată lumea!" anunţă MARCA.

Pe 23 iunie, Kovacic îşi făcea cunoscute intenţiile public, într-un interviu acordat chiar cotidianului MARCA: "Vreau să joc mai mult, pentru că iubesc fotbalul şi nu pot să aştept atât de mult. Ştiu că este destul de dificil să joc la Real Madrid în acest moment, mai ales pentru că am venit aici de foarte tânăr. Înţeleg perfect situaţia şi de aceea cred că cel mai bine este să plec, să-mi găsesc o echipă unde pot evolua constant pentru a creşte în continuare. Este o oportunitate pe care trebuie să o iau în calcul" a declarat în iunie, Mateo Kovacic.

Rareori titular în era Zidane

Adus acum trei sezoane la Real Madrid de Rafa Benitez, fotbalistul a prins rar meciuri importante ca titular la Real Madrid, acolo unde Kroos, Casemiro şi Luka Modric formează un trident aproape indestructibil.

În toate competiţiile, Mateo a bifat 109 partide pentru actuala campioană a Europei şi a marcat de trei ori. În Europa, croatul adună 22 de partide la Real Madrid, însă rareori s-a întâmplat să fie protagonist în meciuri decisive.

Văzut pentru moment ca o alternativă de lot, Kovacic caută protagonism şi l-ar putea găsi în Premier League sau Serie A, acolo unde este pe lista de cumpărături a mai multor echipe.

Unde ar putea ajunge?

Manchester City pare cea mai posibilă variantă pentru Mateo Kovacic, acolo unde Josep Guardiola s-a arătat interesat de transferul său. Singura problemă pare să fie că Real Madrid vrea doar să-l împrumute, în timp ce City ar dori să-l transfere definitiv. 90 de milioane de euro ar trebui însă să plătească "cetăţenii" pentru "Kova" conform presei iberice.

Mijlocaşul în vârstă de 24 de ani este şi pe lista altor cluburi mari din Europa, Liverpool, Manchester United, AC Milan şi Inter Milano putând fi oricând variante pentru un transfer. "Un jucător tânăr are nevoie de continuitate şi dacă nu o primesc, nu voi putea niciodată să-mi demonstrez potenţialul. Nu sunt fericit când nu joc, dar m-am bucurat de perioada mea la Real Madrid. Am coechipieri fantastici şi sunt mulţumit că mi-am adus contribuţia în această perioadă istorică pentru club" explica Mateo Kovacic în acelaşi interviu din MARCA.

Mingea pare să fie în terenul Realului, care cel mai probabil va căuta o soluţie de compromis: un împrumut al fotbalistului sau un transfer cu clauză de răscumparare inclusă. 

  • Până la 21 de ani, Kovacic adunase 170 de meciuri ca titular la Dinamo Zagreb şi Inter Milano

  • 46 de selecţii are croatul în reprezentativa ţării sale

  • 3 goluri a marcat pentru Real Madrid în 109 meciuri

  • 9 trofee a câştigat pe Santiago Bernabeu

Afla mai multe despre: kovacicreal madridtransfer 

viewscnt
Articole similare