You are here:

Eveniment de cinci stele în România! Ţara noastră, pe harta mondială, lângă Dubai, Miami şi St. Moritz

Eveniment de cinci stele în România! Ţara noastră, pe harta mondială, lângă Dubai, Miami şi St. Moritz

Sporturi

Comentarii

Cele mai puternice echipe de polo călare din lume şi crema sportivilor la nivel mondial iau startul mâine la competiţia care este găzduită de Singureni Manor, în mijlocul unei păduri de 700 hectare. La evenimentul la care concurează reprezentantele SUA, Elveţiei, Maltei şi Azerbaidjanului, oamenii vor avea parte de momente artistice, petreceri la finalul celor 3 zile de competiţie şi experienţe culinare fine dinning!

Prima competiţie internaţională de polo călare pe nisip de la Singureni Manor promite a fi un eveniment memorabil, atât din punct de vedere sportiv, cât şi al entertainmentului. Cei mai tari jucători de polo călare din lume vor concura de mâine până duminică pe un teren creat special în mijlocul unei păduri de 700 de hectare, la doar o oră distanţă de Bucureşti.

„La Singureni Manor am construit totul de la zero, într-o enclavă am construit arena pe nisip, am adus 32 de cai din Franţa, special antrenaţi, au venit însoţiţi de oameni de specialitate de medici veterinari, de traineri”, a spus Cristina Roşu, organizator şi proprietar Singureni Manor, pentru Sportsnet.ro

Ideea de a avea un asemenea eveniment în România le-a încolţit organizatorilor în urmă cu un an, iar totul a decurs foarte rapid.

„Ne-am decis să organizăm un asemenea eveniment după ce am participat la competiţia organizată de partenerul nostru, World Polo, în Elveţia, pe lacul îngheţat. A fost fantastic, iar acela a fost momentul în care am zis că acest eveniment trebuie să se întâmple şi în România. Locaţia noastră, Singureni Manor, are toate ingredientele pentru organizarea acestui eveniment: locul este inedit, dispune de toate facilităţile şi oferă servicii de nivel internaţional”, a adăugat aceasta. 

Preşedintele Federaţiei Ecvestre din România, Marilena Mladin, salută organizarea acestui eveniment în ţara noastră.

„România cunoaşte o dezvoltare mare în ultimii ani în sportul ecvestru, iar acest eveniment aduce aproape de noi oameni din toată lumea. Vom putea să le arătăm tuturor ce facilităţi şi ce baze sportive avem. Este, cu siguranţă, un pas înainte pentru noi, pentru că sportul este cel mai bun ambasador.

Polo călare este total diferit faţă de ceea ce ştim noi în disciplinele noastre, este foarte antrenant, multă adrenalină, se joacă în echipe, pentru public va fi, în mod cert, o mare plăcere să ia parte la acest eveniment. Vor fi echipe internaţionale, jucători care fac parte din elita mondială”, a spus Marilena Mladin, preşedinte la Federaţia Ecvestră Română.

Evenimentul beneficiază de sprijinul total al celor de la World polo, for care organizează competiţii pe nisipul din Dubai sau Miami, în Argentina sau pe lacul îngheţat din St. Moritz.

„România şi Singureni Manor au intrat pe harta internaţională a competiţiilor de polo călare, avem o înţelegere cu ei şi vom mai organiza cel puţin în următorii 2 ani competiţii aici. Prin World Polo evenimentul din România va fi online în întreaga lume. Este un sport high-class şi vom avea şi un eveniment social high-class. Mâncarea este de top, sofisticată, seara vom avea petreceri, avem un lounge exclusivist, un polo village, o zonă generoasă pentru public”, a recunoscut Reto Gaudenzi, preşedinte şi fondator World Polo.

Meciurile de polo călare vor fi extrem de atractive, mai ales că la start sunt unele dintre cele mai bune echipe din lume. Spectacolul va fi garantat!

„Lucrurile s-au mişcat rapid, este un eveniment unic mai ales că este un turneu de polo internaţional, se joacă 3 la 3, pe nisip, arena este un pic mai mică decât cea standard, pe care se joacă 4 la 4, pe iarbă. Tribunele sunt mai aproape de teren, se vede totul foarte bine. Suntem entuziasmaţi că avem la startul competiţiei unii dintre cei mai buni jucători de polo din lume, aşa că nivelul va fi unul foarte ridicat”, a mai spus Reto Gaudenzi, preşedinte şi fondator World Polo.

„Este tensiune, sport de echipă, entuziasm, o luptă de o eleganţă fără limite. Doar prin participarea la eveniment poţi simţi ce transmite acest sport. Va fi ceva de-a dreptul spectaculos”, a admis Cristina Roşu, organizator şi proprietar Singureni Manor.

De la fotbal, la polo călare!

Mare amator de fotbal, şeful World Polo a povestit că prima sa aventură în ţara noastră a avut ca punct culminant un meci al echipei naţionale.

„Am fost în România cam de 20 de ori, prima mea experienţă a fost în noiembrie, la meciul de fotbal dintre România şi Elveţia, din fericire ambele echipe s-au calificat la Campionatul European, aşa că rezultatul nu a mai fost atât de important. Am stat în mijlocul suporterilor români şi am fost şocat de ospitalitatea oamenilor... de fiecare dată când am vrut să mă ridic să-mi cumpăr ceva, cineva cumpăra pentru mine”, admite Reto Gaudenzi.

De altfel, Reto Gaudenzi a găsit şi puncte comune între polo călare şi fotbal.

„Îmi place fotbalul, sunt unele similarităţi între fotbal şi polo călare...bine, nu sunt cai şi echipele sunt formate din mai puţini jucători – dar tot trebuie să marchezi goluri. Polo călare este un sport iute, fizic, duelurile nu sunt deloc uşoare, trebuie să fii în formă pentru a face faţă unui meci de polo călare”, a mai spus acesta. 

PROGRAMUL SINGURENI MANOR CUP 2024

Vineri – 11 octombrie

14:00 – Deschiderea Polo village şi a cortului VIP. Program de divertisment

16:00 – Meci de polo 1: Echipa St Moritz Top of the World – Echipa AQUA Carpatica/G rand Champions Polo Club

17:15– Meci de polo 2: Echipa Azerbaijan Land of Fire – Echipa CARPATHIAN/Maltese Falcons

19:30– Închidere Polo Village şi a cortului VIP

Sâmbătă – 12 octombrie

14:00 – Deschiderea Polo village şi a cortului VIP. Program de divertisment

16:00 – Meci de polo 1: Echipa CARPATHIAN /Maltese Falcons – Echipa St Moritz Top of the World

17:45 – Meci de polo 2: Echipa AQUA Carpatica /Grand Champions Polo Club  – Echipa Azerbaijan Land of Fire

19:00 – Ceremonia de premiere

19:15 – Spectacol de cai arabi

19:30 – Închiderea Polo village şi a cortului VIP

Duminică – 13 octombrie

14:00 – Deschiderea Polo village şi a cortului VIP 16:00 – Meci de polo: locurile 3/4

17:45 – Meci de polo: Finale 1/2

19:00 – Spectacol de cai arabi

19:15 – Ceremonia de premiere

Cel mai bun jucător

Cel mai bun jucător Patron

Cel mai bun cal

19:30 – Închiderea Polo village şi a cortului VIP

Biletele se mai pot achiziţiona accesând link-ul https://singurenimanor-polocup.com/acces-la-eveniment/ şi sunt valabile fie pentru fiecare zi a competiţiei, fie sub formă de pachet, pentru întreaga durată a turneului.

Afla mai multe despre: polo călaresingureni manor 

viewscnt
Articole similare