Piaţa eSports este estimată să ajungă la o valoare de peste 1,1 miliarde de dolari în acest an, fiind în creştere cu +15,7% faţă de anul 2019, conform newzoo.com .
Audienţa pentru producţiile eSports este în creştere cu aproape 12% faţă de anul trecut, apropiindu-se de 500 de milioane de persoane care vor urmări evenimentele eSports, această estimare fiind făcută înainte de pandemia cauzată de Covid-19. Creşterea popularităţii segmentului eSports nu a trecut neobservată în anumite ţări. Malaezia, prin ministrul de finanţe, a oferit un buget de aproximativ 4 milioane de euro pentru dezvoltarea industriei locale de eSports.
Grupuri de investitori din Statele Unite şi China finanţează masiv organizaţiile eSports prin construirea unor centre de pregătire futuriste, în care gamerii au la dispoziţie pe lângă sistemele de gaming de ultimă generaţie şi de nutriţionişti, antrenori de fitness sau psihologi care îi ajută să păstreze un stil de viaţă sănătos.
În România piaţa eSports prinde contur cât mai clar, în special prin organizarea de turnee de tipul celor ca Romanian Esports League sau ROG Masters Romania, care pun la bătaie premii foarte atractive pentru echipele participante, dar şi prin evenimentele ca Bucharest Gaming Week.
- Aplicaţia Orange Sport este gratuită şi poate fi descărcată din Google Play şi App Store.
Competiţiile de Counter Strike sau League of Legends sunt foarte bine organizate şi chiar daca nu avem un număr mare de echipe care să îşi desfăşoare activitatea la un nivel profesionist, gamerii din România au reuşit să ajungă la organizaţii importante din Vest şi să participe la competiţii de cel mai înalt nivel, precum LEC Summer 2020.
- Vrei să vezi cele mai tari competiții sportive, oriunde ai fi? Ia-ți oferta Orange Love pentru fibră și TV.
Afla mai multe despre: egames