Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Adevăratul motiv pentru care Piţurcă nu-l chema pe Sânmărtean la naţională

EXCLUSIV | Adevăratul motiv pentru care Piţurcă nu-l chema pe Sânmărtean la naţională

Superliga

Comentarii

Lucian Sânmărtean a dezvăluit în cadrul seriei ”Top Interviu”, cu Alexandru Săbău, motivul pentru care Victor Piţurcă a tot ezitat să-l convoace la echipa naţională. Curios, cei doi au devenit până la urmă prietenţi foarte apropiaţi.

Lucian Sânmărtean a fost invitatul lui Alexandru Săbău, în ediţia din această săptămână a Top Interviurilor. Talentatul mijlocaş român a povestit, printre altele, motivele pentru care n-a strâns mai multe selecţii pe vremea când antrenor era Victor Piţurcă. Totul a pornit de la un episod petrecut pe vremea când era jucător la FC Vaslui. Piţurcă l-a convocat atunci la naţională, dar s-a accidentat şi a cerut schimbare în prima repriză. Sânmărtean a revenit la echipa de club, însă Porumboiu a insistat să joace chiar din următorul meci, chiar dacă nu era complet refăcut. Jucătorul s-a conformat, iar Piţurcă i-a pus seriozitatea la îndoială. Drept urmare, l-a mai convocat abia după ce a ajuns la FCSB:

VEZI AICI TOT INTERVIUL CU LUCIAN SÂNMĂRTEAN!

”A fost foarte ciudat. Foarte ciudat şi foarte interesant. Am avut cu domnul Piturcă... m-a convocat, m-a băgat să joc, am avut o evoluţie bună, dar, după 35 de minute, am ieşit, am simţit pe solear o mică problemă, problemă mai veche pe care o aveam de la Vaslui. M-a întrebat, l-am lăsat... îţi dai seama, în minutul 40 să trebuiască să faci o schimbare. Na, echipa naţională e echipa naţională. După care m-am întors la Vaslui, iar domnul Porumboiu, într-un picior, m-a băgat să joc. Şi atunci a apărut, aşa, o uşoară problemă între mine şi domnul Piturcă. Adică bine, ”la mine joci de minute şi te duci la Vaslui şi intri şi joci la sfârşit de săptămâna un meci întreg”. Dar eu am intrat aşa cum am intrat, fiindcă mi s-a impus să intru şi a trebuit să intru. Atunci, dânsul a avut o neîncredere, o neîncredere care şi-a şi manifestat-o după aia în timp”, a dezvăluit Sânmărtean pentru Telekom Sport.

Ironia sorţii a făcut ca Sânmărtean să fie primul jucător pe care Victor Piţurcă l-a transferat când a semnat cu Al Ittihad. Iniţial, atât Sânmărtean, cât şi ceilalţi ”tricolori” au considerat că Piţurcă are chef de glume, mai ales că relaţii dintre cei doi nu era excelentă:

”Am ajuns la Steaua, am fost convocat, am avut nişte evolutii foarte bune şi, la masa de după meci, cu Finlanda, mi-a spus ”vreau să te iau cu mine în Arabia. Jucătorii au început să râdă, şi eu la fel, pentru că patru ani de zile nu lucrasem cu dânsul. Dintr-o dată, vrea să mă ia cu el în Arabia. Şi jucătorilor le-a fost greu să creadă, şi mie. Am şi avut o reacţie, 'vă mulţumesc pentru interes, să vedem ce se va întâmpla'. Necrezând niciodată că se va întampla lucrul ăsta. Se ştia că pleacă (n.r. de la naţională la Al Ittihad). Pe mine m-a distrat. Zic, ”uite ce se întâmplă, cum e viaţa asta, cum te duce şi cum te aduce, cum poţi să ai o relaţie foarte bună cu un om”, a rememorat Sânmărtean.

Ulterior, cei doi au ajuns să fie foarte buni prieteni. Sânmărtean spune că a avut discuţii multe şi produnde cu Victor Piţurcă şi a descoperit astfel că este un antrenor foarte bun: ”M-a sunat, zice 'eşti pregătit?' Eram în cantonament cu Steaua. Zic, ”da domnule, dacă ai nevoie...” Şi banii erau foarte mulţi şi uite aşa am ajuns la Ittihad. Am ajuns să lucrez cu dânsul, am ajuns să ne cunoaştem şi... Unul dintre cei mai buni antrenori pe care i-am avut, ca şi profesionalism, ca şi mentalitate, ca şi discuţii. Aveam foarte, foarte multe discuţii şi am ajuns să devenim prieteni, din oameni care, vezi, o ţară întreagă spunea că nu mă suportă, că nu ma înghite, nu ma... Iar pe dânsul l-am descoperit altfel decât îl creionau media şi o ţară întreagă”.
 

Afla mai multe despre: lucian sanmarteanliga 1fc voluntarivictori piturcaromania 

viewscnt
Articole similare