Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Alertă la echipa naţională. Doi foşti mari fotbalişti români, semnal de alarmă: "Acum înţeleg de ce a refuzat Boloni. E dezastru!"

EXCLUSIV | Alertă la echipa naţională. Doi foşti mari fotbalişti români, semnal de alarmă: "Acum înţeleg de ce a refuzat Boloni. E dezastru!"

Echipa națională

Comentarii

România a pierdut primul meci cu Edward Iordănescu pe banca tehnică, iar astăzi joacă un nou amical, în deplasare, în Israel. Doi dintre foştii mari fotbalişti din istoria naţionalei, Helmuth Duckadam şi Dănuţ Lupu, n-au încredere în actuala generaţie a tricolorilor.

"Acum putem înţelege mai bine de ce Ladislau Boloni nu a acceptat să preia echipa naţională. El şi-ar fi dorit să construiască o naţională în timp şi nu să vâneze rezultate de moment. Materia primă, ca să zic aşa, este cea pe care o vedem cu toţii. Avem jucători care sunt în străinătate, sunt mai mult rezerve, iar cei care arată cât de cât ceva, o fac în campionatul intern, dar în nişte meciuri foarte slabe.

Pentru că trebuie să recunoaştem avem un campionat slab. Eu cred că pentru Edi va fi foarte greu. Dacă nu va avea rezultate cu naţionala, în câteva luni va fi schimbat. Cu toţii ne dorim să avem o echipă naţională valoroasă, dar e foarte greu. Uitaţi-vă ce se întâmplă la U20, unde avem 30 de goluri primite. Este un dezastru" , a spus Helmuth Duckadam pentru orangesport.ro.

"Ştiţi cum e treaba asta cu naţionala de fotbal? Dacă nu merge echipa, dacă nu mai este valoarea pe care o aveam cândva, înseamnă că suntem cu toţii vinovaţi de acest lucru. Mă refer la cei care lucrăm sau avem legătură cu acest sport. Înseamă că nu am reuşit să livrăm către echipa naţională, să identificăm în timp şi să creştem cei mai buni jucători. 

Nu e de vină doar Federaţia, nu e de vină doar selecţionerul. Înseamnă că metodele antrenorilor de acum 20-30 de ani erau mult mai bune decât cele ale antrenorilor de azi. Ar trebui să ne gândim şi la asta. Vă spun un lucru. Aici e ca la o construcţie. Degeaba aduci cel mai bun inginer să-ţi ridice un bloc, dacă materia primă pe care el o are la dispoziţie este plastilina.

Cam aşa e şi cu naţionala. Ce avem astăzi nu satisface cerinţele noastre. Edi este un antrenor foarte bun. Dar ce poate face el dacă nu are acea materie primă?" , a spus Dănuţ Lupu.

România - Grecia 0-1

România a fost învinsă, vineri seară, pe stadionul Steaua, cu scorul de 1-0 (1-0), de selecţionata Greciei, într-un meci amical, primul pentru tricolori cu Edward Iordănescu selecţioner.

Golul a fost marcat de Bouchalakis, în minutul 39, cu o lovitură cu capul din 7 metri. La meci au asistat peste 20.000 de spectatori.

Au evoluat următoarele echipe:

  • România: 1. Niţă – 2. Raţiu, 6. Chiricheş-cpt., 17. Rus (4. Drăguşin ‘87), 22. Camora (3. Toşca ‘75) – 18. R. Marin, 23. Bordeianu (13. Mihăilă ‘75) – 20. Mitriţă (21. Popescu ‘62), 8. Cicâldău, 10. Maxim (11. Ivan ‘62) – 9. Puşcaş (19. Tănase ‘61). Selecţioner: Edward Iordănescu
  • Grecia: 1. Vlachodimos – 14. Rota, 22. Mavropanos, 17. Hatzidiakos, 21. Tsimikas – 20. Mantalos-cpt. (15. Chatzigiovanis ‘81), 23. Siopis, 5. Bouchalakis (19. Douvikas ‘57) – 18. Limnios (11. Bakasetas ‘57), 7. Giakoumakis (16. Pavlidis ‘72), 10. Pelkas (8. Alexandropoulos ‘81). Selecţioner: Gustavo Poyet

Edward Iordănescu a fost numit în funcţia de selecţioner la 25 ianuarie, el înlocuindu-l pe Mirel Rădoi. În vârstă de 43 de ani, Iordănescu a semnat pentru următoarele două campanii, Liga Naţiunilor şi preliminariile Campionatului European din 2024.

Articol scris de: Răzvan Ionaşcu

Afla mai multe despre: romania 

viewscnt
Articole similare