Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Cea mai valoroasă jucătoare de volei a României din toate timpurile îşi deschide academie de volei la Cluj: ”Îmi era dor de ţară!”

EXCLUSIV | Cea mai valoroasă jucătoare de volei a României din toate timpurile îşi deschide academie de volei la Cluj: ”Îmi era dor de ţară!”galerie foto

Alte sporturi

Comentarii

A fost considerată regina voleiului de la noi, fiind cotată drept una dintre cele mai bune jucătoare de volei din lume. Cristina Pîrv a scris istorie în sportul la fileu devenind o adevărată legendă la nivel mondial.

Vreme de 27 de ani, Cristina a trăit în străinătate. Cei mai mulţi, aproape 20, în Brazilia, ţară unde l-a cunoscut şi pe fostul ei soţ, Giba, supranumit ”Pele al voleiului planetar”, cu care are doi copii. După atâţia ani petrecuţi în străinătate, Cristina a luat decizia de a reveni definitiv în ţară. ”Îmi era foarte dor de România. Acum pot spune că suntcu adevărat acasă. Rădăcinile nu se uită niciodată. Era într-un fel firesc să revin în ţară”, a declarat ea, în exclusivitate, pentru www.telekomsport.ro. 

După o scurtă perioadă de reacomodare cu ţara, Cristina intenţionează să revină în forţă în lumea sportului. ”Nu pot sta departe de sport. Sunt o persoană foarte activă, energică. Tot timpul vreau să fac câte ceva. Este şi motivul pentru care m-am gândit să revin în sport. M-am gândit să fac o Academie de Volei, aici, la Cluj, care să-mi poarte numele. Planul meu este să atrag cât mai mulţi copii care să practice acest sport. Dacă vor să facă şi performanţă, cu atât mai bine”, a mai precizat Cristina Pîrv. 

A rămas într-o relaţie de prietenie cu Giba

Din căsătoria ei cu voleibalistul brazilian Giba au rezultat doi copii. Relaţia pe care Cristina o are acum cu tatăl copiilor ei este una cât se poate de civilizată. ”Aşa a fost să fie. Să nu continuăm această relaţie. Dar am rămas foarte buni prieteni. Într-un fel este şi normal acest lucru, deoarece avem doi copii împreună”, a mai spus ea pentru telekomsport.ro.

GALERIE FOTO - Cristina Pîrv

 Galerie foto

Afla mai multe despre: cristina pîrvvolei feminin 

viewscnt
Articole similare