Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV Cornel Dinu îi dă dreptate lui Dan Petrescu: ”Nu sunt de acord cu înjumătăţirea punctelor. Nu mi se pare corect”

EXCLUSIV Cornel Dinu îi dă dreptate lui Dan Petrescu: ”Nu sunt de acord cu înjumătăţirea punctelor. Nu mi se pare corect”

Superliga

Comentarii

În Liga I s-a încheiat sezonul regulat şi au început play-off-ul şi play-out-ul.

EXCLUSIV Cornel Dinu îi dă dreptate lui Dan Petrescu: ”Nu sunt de acord cu înjumătăţirea punctelor”.

Dan Petrescu s-a arătat deranjat de acest sistem şi de înjumătăţirea punctelor. Cornel Dinu, expert TelekomSport, nu este de acord cu sistemul play-out/play-off şi i-a dat dreptate lui Petrescu.  

”18 echipe şi cu sistem normal. Fără play-out, play-off. Sunt de acord cu Dan Petrescu nu mi se pare corect să recâştigi ce ai câştigat deja. Este un interes, este mai mult o afacere.

Se mai pune problema pentru locul 2 sau 3. Convingerea mea este că s-a apelat la un astfel de sistem total eronat, un drept câştigat n-ai voie sâ îl ştergi. Sunt nişte sisteme asemănătoare în anumite ţări, Grecia, Belgia, dar nu se înjumătăţesc punctele”, a răbufnit Dinu la telekomsport.ro. 

CFR Cluj a încheiat sezonul regular pe primul loc, cu 76 de puncte. FCSB, următoarea clasată, a terminat la 14 puncte în spate.

După tăierea punctelor, liderul Ligii 1 a rămas cu 38, în timp ce ocupanta locului secund s-a ales cu 31 de puncte. Astfel, distanţa dintre cele două rivale s-a micşorat la şapte puncte.

Este pentru prima oară în istorie de când a fost introdus sistemul playoff - playout în Liga 1 şi se intră în a doua parte a competiţiei cu o diferenţă atât de mare de puncte în primul loc şi locul secund (şapte puncte). 

Deoarece în play-out sunt doar 9 jocuri, cinci echipe vor juca un meci în plus pe teren propriu. Vor retrograda direct echipele ce vor termina pe locurile 9 şi 10, iar locurile 7 şi 8 vor disputa un baraj de menţinere/promovare în Liga 1 în dublă manşă (tur-retur) cu ocupantele locurilor 4, respectiv 3, din Liga 2.

Şansa de a ajunge în Europa din play-out

Pentru ca toate meciurile din play-out să aibă miză sportivă, se va juca o finală între locul 1 şi locul 2 din grupa de play-out. Câştigătoarea va avea şansa unui joc împotriva echipei clasate pe ultimul loc care permite participarea în Europa, pentru a stabili echipa care va juca în sezonul viitor al cupelor europene.

Înjumătăţirea punctelor, ceva nemaiîntâlnit de un jucător de la CFR Cluj. Dan Petrescu i-a explicat: ”A fost un şoc pentru el”

 

Afla mai multe despre: cornel dinudan petrescu 

viewscnt
Articole similare