Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | "Dacă va câştiga, e doar datorită lui Messi!". Cum a văzut Panduru calificarea Argentinei în semifinalele CM: "Nu au alt geniu. E de discutat despre asta"

EXCLUSIV | "Dacă va câştiga, e doar datorită lui Messi!". Cum a văzut Panduru calificarea Argentinei în semifinalele CM: "Nu au alt geniu. E de discutat despre asta"

Cupa Mondială

Comentarii

În direct la Orange Sport, Basarab Panduru a analizat "la cald" calificarea Argentinei în semifinalele Cupei Mondiale din Qatar, performanţă obţinută după ce a trecut de Olanda la loviturile de departajare (2-2, 4-3). "Pandi" l-a lăudat pe Messi şi pe Lionel Scaloni, selecţionerul "Pumelor".

Basarab Panduru a fost de părere că Argentina a fost echipa mai bună în duelul cu Olanda, care a avut un singur şut pe poartă în timpul regulamentar de joc. Expertul Orange Sport a remarcat cum a schimbat Scaloni tactica de la meci la meci, pe măsură ce Argentina a avansat în competiţie.

EXCLUSIV | "Dacă va câştiga, e doar datorită lui Messi!". Cum a văzut Panduru calificarea Argentinei în semifinalele CM: "Nu au alt geniu. E de discutat despre asta"

Imediat după finalul partidei de pe Lusail Stadium, final care a adus calificarea Argentinei în semifinalele Cupei Mondiale din Qatar, Basarab Panduru a pus "lupa" de expert pe prestaţia celor două echipe şi sud-americanii au ieşi pe plus în faţa olandezilor lui Louis Van Gaal.

"Cred că a fost mai bună Argentina. Nu mă aşteptam ca Olanda să întoarcă meciul. La 11 metri mi s-a părut că portarul Argentinei e mai acolo decât portarul Olandei, care pleca mai devreme. Cred că echipa mai bună a fost Argentina. Olanda a fost periculoasă când a pus mingea stânga, dreapta şi a dat minge lungă, ai trecut la De Jong şi Weghorst, te-ai dus cu centrări. Olanda n-a impresionat, dar nici nu mai are jucătorii de altă dată. Van Gaal a făcut o tactică cu ce jucători are. Nu l-a avut pe De Ligt, dar cum era cu Van Dijk?

E totuşi de discutat despre Scaloni, care începe campionatul într-un anumit fel. Faţă de primul meci sunt şase schimbări. Una e să joci cu Arabia Saudită, cu Qatar, bagi mai mulţi jucători inventivi, dar spre finală devii precaut, tactic, joci diferit.

Messi îmi place la acest Campionat Mondial, de fiecare dată e periculos. Am impresia că atunci când are mingea la 25-30 de metri se întâmplă ceva pentru adversar. El trage echipa după el. Argentina, dacă va câştiga, e doar datorită lui. Nu au alt geniu. Mai era Di Maria, dar nu a jucat în ultimul timp.

Şi Weghorst ar merita (n.r. - titlul de omul meciului), dar pentru ce a făcut şi cum s-a descurcat, dar cred că Messi a meritat, parcă a fost special pe teren", a declarat Basarab Panduru.

Argentina s-a calificat în semifinala de la Cupa Mondială din Qatar

Echipa naţională a Argentinei a învins vineri seara, la lovituri de departajare, scor 2-2 (4-3), naţionala Ţărilor de Jos şi s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale din Qatar.

Golurile Argentinei au fost înscrise de Nahuel Molina, în minutul 35, dintr-o pasă a lui Lionel Messi, şi de Messi, în minutul 73, din penalty.

Naţionala Ţărilor de Jos a revenit în joc prin golurile marcate de un jucător intrat pe teren în minutul 78, Wout Weghorst. Mai întâi a redus din diferenţă în minutul 83, apoi a egalat la ultima fază a meciului, în minutul 90+11, după o lovitură liberă executată de Koopmeiners.

La loviturile de departajare portarul argentinian Martinez a parat primele două execuţii ale olandezilor, Van Dijk şi Berghuis. Argentinienii au marcat prin Messi, Paredes, Montiel şi Lautaro Martinez, iar Ţările de Jos au înscris prin Koopmeiners, Weghorst şi Luuk de Jong.

Afla mai multe despre: basarab panduruargentinaolandacupa mondiala 

viewscnt
Articole similare