Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Dezvăluiri incredibile! Cristi Balaj susţine că un fost patron din Liga 1 aranja meciurile cu Dinamo: ”Vorbesc în cunoştinţă de cauză”

EXCLUSIV | Dezvăluiri incredibile! Cristi Balaj susţine că un fost patron din Liga 1 aranja meciurile cu Dinamo: ”Vorbesc în cunoştinţă de cauză”

Superliga

Comentarii

Cristi Balaj a făcut o dezvăluire incredibilă şi spune că Marian Iancu obişnuia să aranjeze meciurile cu Dinamo. Fostul mare arbitru internaţional a oferit chiar şi un exemplu dintr-un astfel de aranjament, dar care n-a ieşit cum şi-a dorit Marian Iancu.

Marian Iancu a fost unul dintre cei mai mari critici ai conducerii fotbalului românesc. Cristi Balaj spune însă că, prin acele declaraţii, fostul patron al lui Poli Timişoara încerca de multe ori să mascheze altceva. Cristi Balaj susţine că Marian Iancu obişnuia să aranjeze meciurile cu Dinamo în defavoarea lui Poli Timişoara. Fostul mare arbitru spune că vorbeşte în cunoştinţă de cauză:

”Ajungeam la stadion, m-am plictisit cât am arbitrat meciurile dintre Timişoara şi Dinamo. Parcă era un făcut. Cu Iancu, când era la Timişoara, care a cum e la puşcărie. Şi ce regii făcea. Vorbesc în cunoştinţă de cauză. În marea majoritate a meciurilor exista o înţelegere între Iancu şi cei care erau atunci la Dinamo. Şi vorbesc în cunoştinţă de cauză. Înţelegeri în a pierde Timişoara. Cu mese organizate înaintea jocuirlor...”, a dezvăluit Balaj la Telekom Sport.

Fostul central a oferit şi un exemplu, dar care nu s-a terminat aşa cum şi-ar fi dorit Marian Iancu. A fost vorba despre o întâlnire între Poli Timişoara şi Dinamo, pe 4 martie 2007. Iancu a jucat atunci cu juniorii, pe motiv că protestează la adresa FRF. Singurul senior pe care l-a folosit a fost Dan Alexa. În realitate, omul de afaceri îşi dorea să îi faciliteze o victorie a lui Dinamo. Juniorii au reuşit însă să le ţină piept celor de la Dinamo şi s-a terminat 1-1. În acel sezon, Dinamo a luat titlul, cu un avans de 6 puncte faţă de FCSB:

”Îmi aduc aminte de acel meci în care căuta să bage juniorii. Sau ca să piardă, căuta modalitatea. Totul a culminat spunând că ”are cineva cu noi, este împotriva noastră, singur împotriva tuturor, în semn de protest voi băga juniorii cu Dinamo”. S-a terminat 1-1. Eu am arbitrat meciul acela. Cu Alexa care, a fost singurul care a meritat cartonaşul roşu şi nu i l-am dat. În minutul 5, a venit şi a folosit cuvinte injurioase. M-au huiduit toţi spectatorii, pentru că atmosfera era făcută de Iancu. Nemulţumit de anumite decizii, a atacat la TAS şi bineînţeles că a pierdut. Alexa folosit cuvinte injurioase şi voiam să-i dau cartonaş roşu.

Şi mi-am dat seama atunci că el căuta cartonaşul roşu... Am avut discuţii cu el, l-am chemat la mine, au venit şi coechipierii lui mai tineri şi i-am zis ”de aceea m-ai înjurat, vrei să iei cartonaş roşu? Stai în teren să te faci de ruşine. După ani de zile, m-am întâlnit cu Alex şi mi-a zis că era surescitat de atmosfera meciului şi voia să o bată pe Dinamo. Şi îl cred. Din fericire, s-a terminat 1-1 şi m-am bucurat, pentru nici copiii ăia, nici spectatorii nu aveau nicio vină”, a povestit Cristi Balaj la Telekom Sport.

Afla mai multe despre: poli timisoaradinamoliga 1cristi balajmarian iancu 

viewscnt
Articole similare