You are here:

EXCLUSIV | Dorinel Munteanu, lecţie deschisă pentru fotbaliştii români! De ce nu reuşesc în străinătate: "Niciun jucător în primele şase campionate ale Europei"

EXCLUSIV | Dorinel Munteanu, lecţie deschisă pentru fotbaliştii români! De ce nu reuşesc în străinătate: "Niciun jucător în primele şase campionate ale Europei"

Superliga

Comentarii

Cel mai selecţionat fotbalist din istoria naţionalei României, Dorinel Munteanu, a vorbit despre problemele fotbaliştilor români din străinătate, dar şi despre ce impedimente stau în calea jucătorilor din Liga 1 în afara ţării.

În vreme ce Gigi Becali visează să încaseze zeci de milioane de euro de pe urma urma lui Florinel Coman sau Dennis Man, Dorinel Munteanu atrage atenţia în privinţa problemelor cu care se confruntă jucătorii români plecaţi în străinătate. 

"Despre jucătorii români nu putem să spunem că nu au calităţi, dar pe lângă aceste calităţi, trebuie să aibă şi altceva ca să fie buni pentru Bundesliga, pentru Spania sau Anglia. Din nefericire, nu cred că e un jucător care să se ridice din acest punct de vedere la nivelul primelor cinci, şase campionate. 

Noi avem calitatea tehnică, dar ai nevoie de atitudine, de... Sunt mulţi factori care fac un jucător complet. Trebuie să îţi doreşti foarte mult, să ai un comportament ireproşabil. Cel puţin dacă te duci în Bundesliga. Dumneavoastră credeţi că scouterii de acolo nu se uită în campionatul intern? Dar citind în presă, văzând ce fac jucătorii români.... Spun la general, că poate sunt şi unii jucători serioşi. Ei iau totul în calcul când vor să cumpere un jucător", a declarat Dorinel Munteanu pentru Telekom Sport.  

Ca jucător, fostul mijlocaş român a fost legitimat în străinătate la Koln şi  Wolfsburg, dar nu crede că România va mai avea vreun reprezentant în următoarea perioadă: "Nu cred că în Germania, la ora actuală, nu există un club care să poată să plătească pentru un jucător care să se potrivească acolo, 10 milioane. Vedeţi că orice echipă, şi nu mă refer la Bayern, Dortmund sau Leverkusen, care are foarte mulţi bani, mă refer şi la echipele din partea a doua a clasamentului, are potenţialul să plătească 10 milioane. Dar nivelul jucătorilor (n.r. - români) nu coincide cu pretenţiile Bundesligii", a mai spus fostul internaţional român.

  • 134 de selecţii a bifat Dorinel Munteanu la naţionala României. 

Ca antrenor, Dorinel Munteanu a cucerit un titlu şi o Supercupă a României cu Oţelul Galaţi, iar în prezent conduce CSM Reşiţa, 

Afla mai multe despre: dorinel munteanu 

viewscnt
Articole similare