Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | "E imposibil să câştigăm... Să o spunem p-aia dreaptă". Piţurcă îl contrazice pe Mitriţă şi îi dă sfaturi lui Contra înainte de România - Norvegia

EXCLUSIV | "E imposibil să câştigăm... Să o spunem p-aia dreaptă". Piţurcă îl contrazice pe Mitriţă şi îi dă sfaturi lui Contra înainte de România - Norvegia

Echipa națională

Comentarii

Cinci ani au trecut de la ultimul mandat al lui Victor Piţurcă la echipa naţională, dar actualul antrenor al Craiovei rămâne singurul selecţioner care a calificat România la patru turnee finale de Campionat European (2000, 2008 şi 2014). Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Telekom Sport, Piţurcă a vorbit despre meciul din această seară, cu Norvegia.

"Sper să câştigăm şi mă gândesc că poate şi un rezultat de egalitate ne ţine, dar depinzând de rezultatul Suediei cu Spania. Programul acestor ultime 3 jocuri este unul infernal. Foarte greu, foarte dificil. E poate aproape imposibil să câştigi toate punctele puse în joc

Dacă tu pierzi şi Suedia bate şansele se dimunează dramatic. Eu văd un joc bun din partea jucătorilor noştri. Depinde de foarte mult de strategia pe care o aborda Contra. Ştim cu toţii că şi norvegienii au nevoie de victorie. 

Am încredere în jucători că vor da absolut totul. Văd că se exagerează în presă că va fi catastrofă dacă... Putem să şi pierdem. Trebuie să gândim şi de maniera asta pentru a-i face pe jucători să fie puţin mai relaxaţi. Să nu cădem în partea cealaltă că dacă o să pierdem va fi catastrofă pentru noi şi se răstoarnă pământul pe noi. 

Am văzut declaraţia lui Mitriţă. Să o spunem pe aia dreaptă, nu suntem nici noi chiar o echipă de mingicari. El e mai mingicar ca mulţi dintre colegii lui. Ar fi bine să jucăm astăzi în devieri, dintr-o bucată, un-doiuri, să marcăm goluri. Norvegienii şi ei ştiu jocul şi au un atuu, forţa care le e superioară. 

(De Odegaard)
E un jucător foarte bun care Contra trebuie să îi dea atenţie, când ei sunt în atact trebuie avut grijă de el.  Eu sunt convins că ştie ce are de făcut şi a vorbit cu băieţii să îl aibă sub control când echipa Norvegiei atacă. 

Am văzut calitate în jocul lor şi mai ales într-un joc cu o echipă a Spaniei care e una dintre cele mai bune din lume.  Şi-au creat multe ocazii, dar şi noi când am accelerat şi am jucat mai curajos, am avut ocazii. Să ştiţi că şi norvegienii au destule lacune.

E un semn de întrebare în momentul când ai un singur punct şi am văzut că s-au făcut analize în sensul ăsta, că Contra nu ar fi câştigat prea multe meciuri cu adversari importanţi. Dar cel mai important adversar acum este, în seara asta. Dacă va câştiga vom uita cu toţii şi ne vom gândi la meciul cu Suedia. Care s-ar disputa care pe care dacă vom reuşi să câştigăm", a declarat Victor Piţurcă pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: piturcaromanianorvegia 

viewscnt
Articole similare