Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | "Eşti un tip ghinionist!". Mirel Rădoi a observat un detaliu important în jocul unui tricolor: "Doar Chivu şi Gică Popescu mai făceau asta"

EXCLUSIV | "Eşti un tip ghinionist!". Mirel Rădoi a observat un detaliu important în jocul unui tricolor: "Doar Chivu şi Gică Popescu mai făceau asta"

Echipa națională

Comentarii

Selecţionerul naţionalei României, Mirel Rădoi, a vorbit despre aportul adus de fundaşul lui Sassuolo, Vlad Chiricheş (30 de ani), în cadrul echipei naţionale. De asemenea, antrenorul a mai susţinut că internaţionalul român e ghinionist.

Mirel Rădoi, discuţie cu Vlad Chiricheş: "Eşti un tip ghinionist"

Căpitanul naţionalei României a bifat echipe importante în carieră, precum Tottenham, Napoli şi Sassuolo, dar a avut parte şi de accidentări, care l-au ţinut pe bară. Selecţionerul României a dezvăluit o parte dintre tacticile folosite de Vlad Chiricheş pe terenul de joc: 

"Din ce am vorbit cu el, din ce am văzut la antrenamente, toată perioadă dinainte de noi şi ce am văzut acum, cu el acolo... Chiar nu e o surpriză şi chiar i-am spus <<Eşti un tip ghinionist>>. La felul cum se antrenează, cum gândeşte fotbalul, Vlad trebuia să ajungă mult mai sus.

E unul dintre puţinii fundaşi, i-aş include şi pe Chivu şi pe Gică Popescu, dar e singurul fundaş care nu analizează o situaţie, o fază de joc, doar prin contextul lui de joc unu contra unu. Vă dau un exemplu concret. La fundaş, se spune că în momentul când te duci spre atacant şi vrei să anticipezi, niciodată nu o faci din exterior către interior, o faci numai din interior către exterior.

De ce? În cazul în care te driblează, adversarul trebuie împins cât mai departe de poartă.  El, când se duce din exterior către interior, cine îl vede prima oară zice că nu poţi să faci aşa ceva, că eşti fundaş. Dacă te uiţi mai departe, o să vezi că el a analizat foarte rapid situaţia, pentru că el ştie că are dublaj. Adică, dacă atacantul va reuşi să-l dribleze, e clar că acel dribling şi acea preluare vor fi către celălalt fundaş central", a declarat Mirel Rădoi pentru Telekom Sport.  

România conduce grupa din Liga Naţiunilor, după 1-1 acasă cu Irlanda de Nord şi 3-2 într-un meci entuziasmant al tricolorilor în Austria. Pentru Mirel Rădoi urmează partida cu Islanda şi un posibil duel cu Bulgaria sau Ungaria, din barajele pentru EURO 2020. 

Afla mai multe despre: mirel radoiislanda romaniavlad chiriches 

viewscnt
Articole similare