Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Gică Popescu a făcut cursuri la Şcoala de Antrenori şi a rămas şocat: ”N-am auzit în viaţa mea asemenea aberaţii!”

EXCLUSIV | Gică Popescu a făcut cursuri la Şcoala de Antrenori şi a rămas şocat: ”N-am auzit în viaţa mea asemenea aberaţii!”

Echipa națională

Comentarii

Gică Popescu critică modul în care au fost făcute lucrurile la FRF în mandatul lui Răzvan Burleanu şi oferă un exemplu de la Şcoala de Antrenori. Popescu spune că acele cursuri l-au şocat.

Gică Popescu spune că a rămas şocat când a văzut ce se predă la Şcoala de Antrenori din cadrul FRF. Fostul căpitan al Barcelonei susţine că profesorii de acolo predau idei care nu au nicio legătură cu fotbalul. Popescu spune că aici este una dintre cauzele pentru care fotbalulul românesc s-a prăbuşit în ultimii ani:

”Eu am făcut cursuri la Şcoala de Antrenori şi ce am auzit acolo nu am crezut că vreodată voi putea auzi aşa ceva, asemenea aberaţii. Lucrurile pe care noi le-am învăţat despre fotbal erau altceva, cu susul în jos. Alceva. Oamenii ăştia, dacă-i ascultă pe care care predau acolo, spun că aşa e. De exemplu, eu am învăţat de copil până am când m-am făcut mare, de la Cruyff, de la Mourinho, că cele trei faze ale jocului de fotbal sunt atacul poziţional, contraatacul şi fazele fixe.

La Şcoala de Antrenori am auzit aşa: fazele jocului de fotbal sunt atacul iminent şi atacul rapid. Asta am învăţat eu la cursul respectiv! Asta este problema. Cei care stau acolo, în sală, poate n-au avut şansa să ajungă în Liga 1. Sunt antrenori care vin acolo să fie antrenori la copii şi juniori. Şi te duci apoi în faţa copiilor şi le spui: ”bă, astea sunt fazele!” Şi după aia îi aud la televizo pe Hagi sau Petrescu. Şi vor spune că ăştia sunt tâmpiţi, că noi la Şcoala de Antrenori am învăţat altceva. Ştiţi mi-a zis mie în 2014 preşedintele federaţiei din Spania? Cel mai mare lucru pe care l-a făcut a fost educarea antrenorilor. Dacă noi suntem unde suntem este că avem antrenori”, a declarat Gică Popescu pentru Telekom Sport.


 

Afla mai multe despre: gica popescurazvan burleanufrf 

viewscnt
Articole similare