Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Gică Popescu, despre înfiinţarea unei noi competiţii fotbalistice: ”O văd ca pe o chestiune foarte bună”

EXCLUSIV | Gică Popescu, despre înfiinţarea unei noi competiţii fotbalistice: ”O văd ca pe o chestiune foarte bună”

Fotbal

Comentarii

UEFA a anunţat că va înfiinţa o "ligă a treia" a cupelor europene, UEFA Europa Conference League, începând din 2021, iar echipele din România nu vor mai putea evolua în Liga Europa, a doua competiţie ca importanţă de pe continent.

Gică Popescu priveşte cu optimism infiinţarea noii competiţii fotbalistice din Europa. 

”Mi-ar plăcea să cred că din punct de vedere financiar această competiţie, cu siguranţă nu va fi la nivelul Europa League, dar dacă câştigurile financiare vor fi 60-70% din ce s-ar fi câştigat într-o participare Europa League, eu o văd o chestiune foarte bună.

Eu cred că pentru echipele sărace din estul Europei aceste câştiguri financiare vor ajuta foarte mult”, a spus Gică Popescu la Telekom Sport.

În Europa League vor evolua doar formaţii din ţările clasate pe locurile 1-15 din clasamentul coeficienţilor, iar din celelalte satte, între care şi echipe din Liga I, în UEFA Europa Conference League. România ocupă acum locul 30 în clasamentul UEFA al coeficienţilor.

În "liga a treia" europeană vor participa 32 de echipe, împărţite în opt grupe de câte patru formaţii. Echipele clasate pe primul loc în cele opt grupe se vor califica direct în optimi, iar formaţiile de pe locurile 2 şi 3 vor participa la un play-off, în urma căruia vor fi stabilite celelalte opt cluburi din optimi. Din această fază va juca în sistem eliminatoriu, până la finală, iar campioana va evolua în sezonul următor al Ligii Europa. Meciurile vor avea loc tot în zile de joi, precum cele din Liga Europa.

Campionale tuturor ţărilor europene vor merge în Liga Campionilor, care nu îşi va schimba formatul actual.

Afla mai multe despre: gica popescuuefa europa conference league 

viewscnt
Articole similare