Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Gigi Becali, greşeală fatală faţă de Victor Piţurcă. Prietenia dintre cei 2 a fost compromisă definitiv

EXCLUSIV | Gigi Becali, greşeală fatală faţă de Victor Piţurcă. Prietenia dintre cei 2 a fost compromisă definitiv

FCSB

Comentarii

Gigi Becali a comis o greşeală prin care a stricat relaţia de prietenie pe care o avea cu Victor Piţurcă.

În trecut, relaţiile dintre Gigi Becali şi Victor Piţurcă erau foarte bune. De altfel, fostul selecţioner a contribuit la momentul în care Gigi Becali a ajuns patron la FCSB.

Însă Gigi Becali a comis o greşeală foarte gravă faţă de fostul selecţioner, care a stricat prietenia care exista între cei doi. Din acest motiv, Dumitru Dragomir este de părere că cei doi nu vor mai colabora vreodată.

Ce greşeală a făcut Gigi Becali faţă de Victor Piţurcă: ”Nu uită şi nu iartă”

În ultimii ani, Victor Piţurcă şi Gigi Becali au avut mai multe schimburi de replici şi perioade lungi în care nu şi-au vorbit. Însă, în trecut, cei doi au fost foarte buni prieteni.

Totul s-a rupt însă din cauza unei greşeli pe care Gigi Becali a făcut-o faţă de fostul selecţioner. Este vorba despre cazul ”Valiza”, care i-a provocat mari neplăceri lui Victor Piţurcă.

În 2008, Gigi Becali l-a rugat pe Victor Piţurcă să semneze ca martor un contract fictiv de vânzare-cumpărare a unui teren. În realitate, banii ar fi trebuit să ajungă la jucătorii de la Universitatea Cluj.

Procurorii au intrat atunci pe fir şi au blocat premierea acestora. În plus, Gigi Becali şi Victor Piţurcă au fost trimişi în judecată. Primul a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare, în vreme ce Piţurcă a primit un an cu suspendare.

Dumitru Dragomir, apropiat al celor doi, spune că acel moment a rupt orice prietenie între Victor Piţurcă şi Gigi Becali. Fostul preşedinte al LPF consideră că, din acest motiv, orice colaborare între cei doi este aproape imposibilă.

Declaraţiile lui Dumitru Dragomir vin în contextul în care Valeriu Răchită a declarat că Victor Piţurcă ar fi foarte potrivit pentru funcţia de manager general la FCSB:

”Varianta cu Victor Piţurcă în calitate de manager general, aşa cum o lansează unii, cade din start. Piţurcă nu va veni niciodată la FCSB.

Să nu uitaţi că el, după relaţia cu Gigi, s-a ales cu un dosar penal. Chiar dacă unul cu suspendare, tot dosar penal e. Eu îl ştiu pe Piţurcă. Nu uită şi nu iartă”, a declarat Dumitru Dragomir pentru Telekom Sport.

Ce s-a întâmplat la cazul ”Valiza”, în care a fost implicat şi Victor Piţurcă

În mari 2008, Universitatea Cluj şi CFR Cluj se întâlneau în ultima etapă de campionat. FCSB era direct interesată de rezultatul acestui meci, deoarece, în cazul unui rezultat negativ al lui CFR Cluj, ar fi putut să ia titlul.

Pentru a-şi mări şansele, Gigi Becali a trimis la Cluj o valiză cu 1,7 milioane de euro, bani ce ar fi trebuit să reprezinte primele pentru jucătorii Universităţii, în cazul în care ar fi reuşit să o încurce pe CFR.

Gigi Becali a încercat să aibă o acoperire legală pentru acea valiză şi a încheiat un contract de vânzare-cumpărare pentru un teren din Cluj. Pe acest contract a fost rugat să semneze şi Victor Piţurcă, în calitate de martor.

Însă valiza cu bani a fost interceptată de procurori, care au confiscat-o şi au deschis un dosar penal, în ciuda acelui contract.

Dosarul a ajuns în instanţă şi judecătorii i-au condamnat pe Gigi Becali şi pe Victor Piţurcă la 3 ani de închisoare cu executare, respectiv un an de închisoare cu suspendare.

Săptămâna trecută, într-un interviu pentru gsp.ro, Victor Piţurcă a recunoscut că acel episod l-a supărat profund: ”Am primit pentru Gigi Becali un an cu suspendare şi încă doi de supraveghere. Dacă se întâmpla ceva, făceam şi... În sfârşit, a trecut”.

AUTOR: Răzvan Ionaşcu

Afla mai multe despre: dumitru dragomir 

viewscnt
Articole similare