Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | În cine îşi pune speranţele fostul internaţional Ciprian Marica în meciul cu Islanda. "Fără doar şi poate, el este cel mai în formă jucător"

EXCLUSIV | În cine îşi pune speranţele fostul internaţional Ciprian Marica în meciul cu Islanda. "Fără doar şi poate, el este cel mai în formă jucător"

Fotbal

Comentarii

Fostul internaţional român Ciprian Marica este încrezător în valoarea jucătorilor convocaţi de Mirel Rădoi pentru confruntarea cu Islanda. Forma acestora poate face diferenţa şi poate trimite România în finala barajului pentru calificarea la Campionatul European de anul viitor.

Ciprian Marica este pe locul 4 în clasamentul golgheterilor români la echipa naţională din toate timpurile. Fostul dinamovist are 25 de goluri, precum Viorel Moldovan, dar cu două meciuri mai multe decât "Moldo-gol", 72, respectiv 70. Retras din activitate în 2016, actualul finanţator al Farului consideră că România are, în acest moment, jucători care pot face diferenţa împotriva "coloşilor" islandezi.

Fostul atacant al celor de la Şahtior, Stuttgart sau Schalke 04 a nominalizat patru jucători români în formă, care au şanse mari să devină eroi, joi seară, la Reykjavik, în semifinala barajului pentru calificarea la Campionatul European de anul viitor.

"Eu am mare încredere în Dragoş Grigore, care a făcut meciuri excelente şi vine cu un moral fantastic de bun. Şi el ar trebui să fie unul dintre motoarele echipei naţionale, unul dintre jucătorii cu experienţă, care împreună cu antrenorul să mobilizeze echipa şi să formeze acel grup. Pentru că astăzi, la echipa naţională, trebuie să recunoaştem că ne bazăm pe forţa grupului. Islanda, o echipă de gabarit, o echipă cu care trebuie să ştii să pui mingea jos, să nu te iei la luptă cu ei. Să sperăm că terenul ne va fi avantajos şi vom putea combina. Va trebui să fim inteligenţi, să nu intrăm în jocul lor, să ne lăsăm duşi de val şi de presiunea pe care o vor face.

Va fi important cum ne facem noi jocul şi tactica pe care o va face Mirel Rădoi, poate o tactică ofensivă cu care el ne-a obişnuit. Sper ca el să fie inspirat. Ai nevoie de inspiraţie, ai nevoie de şansă... sper să fie cu noi, cum a fost în meciul cu Austria. Jucătorii şi staff-ul să se concentreze în primul rând pe joc. Că oficialii mai pot discuta de tot felul de scenarii negative, lucruri care se pot întâmpla în afara legalităţii. Noi trebuie să ne facem jocul nostru, să fim pregătiţi, să ne cunoaştem foarte bine adversarul, să ştim la ce să ne aşteptăm. Şi să ştim că ne putem baza pe noi în primul rând, să avem acea încredere că ne putem bate de la egal la egal cu ei, să îi ducem noi în zona lor de disconfort.

Cel mai în formă jucător al nostru este, fără doar şi poate, Alexandru Mitriţă. Vine din America, acolo unde a reuşit să marcheze, cu poftă de a veni la echipă naţională, sunt sigur.... e jucătorul care are acea sclipire, alături de Alexandru Maxim, care şi el vine de pe un fond bun din Turcia, unde se simte bine, joacă. Sperăm de la Denis Alibec să vedem ceea ce am văzut la el la echipa naţională. E clar că la echipa de club nu mai avea aceeaşi motivaţie, îşi dorea să plece....

A plecat, cred că acum e fericit, mulţumit, nu ar avea de ce să nu vină la capacitate optimă la echipa naţională. Şi dacă el va fi la capacitate optimă, sunt sigur că va ajuta echipa naţională. E un jucător care are potenţial, are sclipire, are un stâng fantastic... şi toată lumea aşteaptă de la compartimentul nostru ofensiv să facă diferenţa. Avem cu ce, asta e realitatea", a declarat Ciprian Marica, într-un interviu acordat pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare