Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Ionuţ Lupescu a semnat şi va lucra pentru o naţională care poate ajunge la Cupa Mondială. Surpriză de proporţii

EXCLUSIV | Ionuţ Lupescu a semnat şi va lucra pentru o naţională care poate ajunge la Cupa Mondială. Surpriză de proporţii

Special

Comentarii

Ionuţ Lupescu a semnat cu o federaţie de fotbal şi va fi director tehnic. Fostul mare internaţional român a ajuns la un acord cu Federaţia de Fotbal din Arabia Saudită şi a semnat pentru postul de director tehnic. Până acum, Ionuţ Lupescu a lucrat în cadrul UEFA. Arabii au vrut să profite de experienţa imensă pe care Ionuţ Lupescu o are în fotbal şi i-au propus un contract tentant.

Conducerea Federaţiei de Fotbal din Arabia Saudită vrea să profite de vasta experienţă pe care Ionuţ Lupescu o are în fotbalul internaţional şi i-au propus acestuia postul de director tehnic. Din informaţiile Telekom Sport, negocierile dintre cele două părţi s-au încheiat cu succes şi ”Kaiserul” urmează să lucreze pentru federaţia din Arabia Saudită.

Ionuţ Lupescu a semnat pentru funcţia de director tehnic la Federaţia de Fotbal din Arabia Saudită

În ultima vreme, Ionuţ Lupescu a lucrat pentru UEFA, unde a revenit după ce în 2018 a pierdut alegerile pentru şefia Federaţiei Române de Fotbal. Fostul mare mijlocaş român controla la UEFA tot ceea ce înseamnă departament tehnic al antrenorilor.

Însă acum este în faţa unei noi provocări. Ionuţ Lupescu a acceptat să fie director tehnic al federaţiei din Arabia Saudită, unde selecţioner este Herve Renard, fost câştigător al Cupei Africii, alături de naţionala Coastei de Fildeş.

Naţionala Arabiei Saudite are şanse reale să se califice la Cupa Mondială Qatar 2022. În acest moment, este pe locul 2 într-o grupă cu Uzbekistan, Singapore, Yemen şi Palestina, la doar un punct în spatele liderului, dar cu un meci mai puţin disputat. Meciurile din preliminarii au fost suspendate însă în această perioadă, din cauza pandemiei de coronavirus. 

Şefii cluburilor din România nu l-au vrut preşedinte la Federaţia Română de Fotbal

Ionuţ Lupescu a candidat în 2018 la alegerile pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal. Însă a suferit o dezamăgire după ce conducătorii cluburilor din România au decis să-i ofere un nou mandat lui Răzvan Burleanu.

Lupescu şi-a luat o pauză după acele alegeri, timp în care a avut însă mai multe oferte, mai ales că înainte lucrase timp de şase ani în structurile UEFA: ”Am avut discuţii, am avut oferte. Am avut oferte să mă duc şi în America, un proiect foarte frumos, dar nu vreau să trăiesc în America. Dar era un proiect foarte frumos”, spunea atunci Ionuţ Lupescu, într-un interviu pentru Telekom Sport.

Până la urmă, Ionuţ Lupescu a primit o nouă propunere de la UEFA, care i-a oferit controlul a tot ceea ce înseamnă departament tehnic al antrenorilor. Acum, Ionuţ Lupescu a semnat cu Federaţia de Fotbal din Arabia Saudită. 

Afla mai multe despre: ionut lupescu 

viewscnt
Articole similare