Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Ionuţ Radu, la un pas de lovitura carierei Portarul român poate juca din vară la un club uriaş

EXCLUSIV | Ionuţ Radu, la un pas de lovitura carierei Portarul român poate juca din vară la un club uriaşgalerie foto

Stranieri

Comentarii

Ionuţ Radu (22 de ani) ar putea reveni din sezonul viitor la Inter Milano. Presa din Italia îl laudă pe goalkeeper-ul român: ”E pregătit!”

A bifat deja 360 de minute în acest sezon şi este titular indiscutabil la Genoa. Dar, Ionuţ Andrei Radu, portarul minune al naţionalei U21 a României şi proaspăt convocat la naţionala mare, visează la mult mai mult.

Goalkeeper-ul care aparţine de Internazionale Milano a decis să mai rămână un sezon la Genoa, pentru care a bifat deja 37 de meciuri. Cotat la 15 milioane de euro pe site-ul de specialitate Transfermarkt, Radu a debutat la Genoa în stagiunea 2018-2019, când a apărat în 33 de meciuri şi l-a scos din poartă pe Marchetti.

Şi noul sezon a început bine pentru portarul pe care Cosmin Contra l-a chemat deja la naţionala mare. Radu a fost titular în partidele cu Roma, Fiorentina şi Atalanta. A încasat 6 goluri, dar a reuşit să impresioneze prin câteva parade de senzaţie. Presa din Italia scrie, mai nou, că Radu ar urma să fie păstrat de Inter Milano în lotul primei echipe, din sezonul viitor.

Ionuţ Radu la Inter Milano: ”E pregătit de acest pas!”

Telekom Sport l-a contactat pe jurnalistul italian Stefano Bertocchi, redactor la Gazzetta dello Sport şi specialist al site-ului fc.internews.it. Acesta a analizat situaţia actuală a lui Radu, dar şi viitorul portarului român.

Stefano a confirmat faptul că Radu pare chiar din acest moment pregătit să facă pasul spre Internazionale Milano: ”Eu cred că este posibil deja ca Radu să fie pregătit pentru experienţa Internazionale Milano. Dar, în opinia mea, numărul 1 ar trebui să rămână Handanovic şi în sezonul viitor. Un an în care să se pregătească şi să crească alături de portar sloven, în calitate de goalkeeper de rezervă, l-ar ajuta foarte mult pentru viitor pe Ionuţ” ne-a explicat Stefano Bertocchi.

Rugat să-l descrie pe scurt pe fostul căpitan al naţionalei de tineret, Bertocchi a adăugat: ”Ionuţ Radu este un portar foarte agil şi foarte tehnic. De asemenea, are un joc de picioare excelent şi poate începe acţiunea de poartă chiar de la el. Aceste detalii sunt amănunte importante în fotbalul de astăzi”. Jurnalistul italian crede că Radu a procedat foarte bine că a ales să mai joace un an pentru Genoa. În vara s-a scris despre interesul unor cluburi importante din Europa pentru portarul român. Printre ele, Sevilla şi AS Monaco. Destinaţia lui Radu pare însă sigură! Inter Milano îi monitorizează atent evoluţia şi a insistat se pare ca românul să continuie în Serie A.

”Naţionala României e pe mâini bune!”

Următorul pas în dezvoltarea profesională a lui Radu ar fi revenirea la Inter, unde timp de un sezon ar urma să fie rezerva lui Handanovic, unul dintre cei mai buni portari din Europa la această oră, dar în dezavantajul căruia joacă vârsta: ”Cred că a procedat foarte bine că a mai rămas un sezon la Genoa” explică şi Stefano Bertocchi.

”Acest lucru îl va ajuta să crească la nivel de experienţă în Serie A, dar şi să-şi perfecţioneze calităţile şi, eventual, să-şi corecteze defectele. Este un portar tânăr şi foarte modern, care cu siguranţă are în faţă o cariera minunată. În opinia mea, naţionala României este pe mâini bune!” a concluzionat jurnalistul italian, în exclusivitate pentru www.telekomsport.ro.

  • 37 de meciuri are Ionuţ Radu în Serie A

  • 15 milioane de euro este cota sa de piaţă

  • 1 meci a jucat pentru Inter Milano

  • 58 de partide a bifat la Inter Milano Primavera

Afla mai multe despre: ionuţ raduinter milanostefano bertocchi 

viewscnt
Articole similare