adplus-dvertising
Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Marele Rui Costa, plecăciune pentru Generaţia de Aur a României. Cum a vorbit despre Hagi, Popescu sau Panduru

EXCLUSIV | Marele Rui Costa, plecăciune pentru Generaţia de Aur a României. Cum a vorbit despre Hagi, Popescu sau Panduru

Special

Comentarii

Legendarul Rui Costa a vorbit în exclusivitate pentru Telekom Sport cu ocazia partidei pe care Benfica a disputat-o pe terenul lui PAOK, în play-off-ul Champions League. Portughezii s-au impus cu 4-1 şi s-au calificat în faza grupelor, iar Rui Costa a acceptat un dialog cu echipa Telekom Sport prezentă la meci.

Fostul mare mijlocaş portughez, în prezent oficial al clubului din Lisabona, şi-a amintit de marii jucători ai Generaţiei de Aur a României şi de disputele de la finalul anilor '90, dar şi de întâlnirea de la Euro 2000, când România şi Portugalia s-au calificat împreună dintr-o grupă din care mai făceau parte Anglia şi Germania.

Rui Costa a vorbit la superlativ despre Basarab Panduru, cu care s-a şi întâlnit la Salonic. Panduru a jucat pentru Benfica între 1995 şi 1998.

"Panduru îmi este prieten. A jucat în Portugalia, a jucat la Benfica. Nu am reuşit să jucăm împreună. Un jucător bun, tipic şcolii româneşti, o şcoală care întotdeauna mi-a plăcut mult.Să ne aducem aminte de nume mari ale fotbalului din România, de la Hagi şi mulţi alţii, Popescu, cei care mi-au marcat tinereţea. Panduru a fost un jucător de mare calitate. A fost un jucător pe care noi aici, în Portugalia, îl apreciem mult.

Îl cunosc pe Mutu, bineînţeles, dar nu am jucat nici cu el. Îl ştiu ca adversar din Italia. Dar ceea ce este ciudat este faptul că nu am jucat niciodată cu români.

Am întâlnit însă o naţională foarte bună a României. Ne-am întâlnit de multe ori în grupele preliminare, în calificări şi la Europeanul din 2000. Şi atunci am fost în aceeaşi grupă şi ne-am calificat amândouă, dintr-o grupă destul de dificilă cu Anglia şi Germania, iar România şi Portugalia au mers mai departe.

Cred că suntem foarte asemănători, portughezii şi românii. Este o ţară pe care eu o apreciez foarte mult, o admir foarte mult. Am jucat de câteva ori în România şi întotdeauna mi-a plăcut să joc acolo.

Această naţională a fost una care într-un fel sau altul, m-a marcat mult. Ne-am duelat de multe ori, erau meciuri foarte bune, de mare calitate, cu un respect extraordinar unii faţă de alţii, cu admiraţie reciprocă. De aceea, îi salut pe Panduru, pe Hagi, pe Popescu şi pe toţi ceilalţi şi îi îmbrăţişez cu drag
", a declarat Rui Costa pentru Telekom Sport.

viewscnt
Articole similare