Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Marian Drăgulescu, dezvăluire "tare" după 18 ani: "Şi la mine apelau fetele pentru a le cumpăra dulciuri"

EXCLUSIV | Marian Drăgulescu, dezvăluire "tare" după 18 ani: "Şi la mine apelau fetele pentru a le cumpăra dulciuri"

Gimnastică

Comentarii

Marian Drăgulescu a fost complicele fetelor din lotul olimpic, antrenat de Octavian Bellu şi Mariana Bitang.

La 18 ani distanţă de la momentul în care România cucerea ultima medalia de aur la JO, cu echipa de gimnastică feminină, Marian Drăgulescu a făcut dezvăluiri în premieră despre cum a devenit complicele gimnastelor: "Şi la mine apelau fetele pentru a le cumpăra dulciuri" | EXCLUSIV

Restricţia pe care gimnastele o aveau în consumul excesiv al ducliurilor nu reprezenta doar un regulament de ordine interioară impus de antrenorii lotului olimpic din acea perioadă, Mariana Bitang şi Octavian Bellu, doar pentru că aşa doreau ei.

Totul ţinea de kilogramele în plus pe care fetele le-ar fi putut adăuga, care ar fi îngreunat mult procesul lor de pregătire. Ca orice gimnastă, preluând şi o cutumă de la o generaţie la alta, fetele încercau mai tot timpul să-şi pună inventivitatea la lucru pentru a-şi putea procura dulciurile mult dorite.

Şi unde puteau oare să-şi găsească aliaţi, dacă nu chiar în rândul colegilor de la lotul masculin? La 18 ani distanţă de la momentul câştigării de către echipa de gimnastică femninină a României, a medaliei olimpice de aur, Marian Drăgulescu, cel mai titrat gimnast al ţării din toate timpurile, a făcut declaraţii inedite despre "ajutorul" pe care şi el îl dădea fetelor, în acest sens.

"Fetele apelau când la mine, când la Marius Urzică. Sau la alţi colegi. Le mai strecuram din când în când, câte-o ciocolată, o napolitană. Pentru mine era uimitor cum de reuşeau să şteargă toarte urmele. Ambalajele nu erau aruncate la gunoi. Niciodată nu lăsau urme. Îmi aduc aminte că eram la un moment dat în Germania, pe vremea cînd existau mărcile germane. Au venit la mine şi mi-au dat 200 de mărci, rugându-mă să le cumpăr ciocolată. Le-am luat cumpărat. După o oră m-am trezit că bate cineva în uşa camerei mele. Era una dintre fete. Mi-a spus că terminaseră ciocolatele şi că-şi doreau să le mai cumpăr. Mi-am făcut cruce cu ambele mâini. I-am spus fetei că nu mai pot. M-am eschivat într-un fel sau altul", a dezvăluit Marian Drăgulescu pentru Orange Sport.

Articol scris de Răzvan Ionaşcu

Afla mai multe despre: marian dragulescugimnastica 

viewscnt
Articole similare