Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Mihai Rotaru a dezvăluit motivul pentru care Ivan Martic a fost lăsat să plece. Ce şanse sunt să ajungă la CFR Cluj

EXCLUSIV | Mihai Rotaru a dezvăluit motivul pentru care Ivan Martic a fost lăsat să plece. Ce şanse sunt să ajungă la CFR Cluj

Fotbal

Comentarii

Universitatea Craiova s-a despărţit recent de elveţianul cu origini croate, Ivan Martic, considerat cu luni în urmă, de oamenii de fotbal din România, ca fiind unul dintre cei mai buni fundaşi dreapta din Liga 1. Decizia a luat prin surprindere multă lume, dar mai ales pe suporterii Craiovei. Patronul Mihai Rotaru îi asigură că decizia a fost una asumată, luată cu tact.

Patronul Universităţii Craiova, Mihai Rotaru, nu se mai gândeşte să-şi creioneze bugetul pe anul viitor vânzându-şi dintre jucători, aşa cum reuşea în sezoanele trecute, cu jucători precum Alexandru Băluţă sau Alexandru Mitriţă. Astfel, în consecinţa acestui trend, au scăzut vertiginos şi şansele de a fi aduşi în Oltenia alţi jucători contra unor sume pe bani.

"Probabilitatea să se transfere jucători în afară e foarte mică. Nu poţi să iei în calcul că îl vinzi pe x sau pe y, dacă până acum erau tranzacţii care se puteau duce la sfârşit în vara anului 2020, în momentul acesta nu ne bugetăm venitul din vânzarea jucătorilor. Probabilitatea să se transfere jucători în afară e foarte mică. Nu poţi să iei în calcul că îl vinzi pe x sau pe y, dacă până acum erau tranzacţii care se puteau duce la sfârşit în vara anului 2020, în momentul acesta nu ne bugetăm venitul din vânzarea jucătorilor", a declarat Mihai Rotaru, pentru Telekom Sport.

Cu toate acestea, Craiova a anunţat că a ajuns la o înţelegere de reziliere cu doi dintre fundaşii săi, Tiago Fereira şi Ivan Martic. Cel de-al treilea, Florin Gardoş, a primit acordul de a rămâne şi a se antrena la echipă, însă şansele ca el să mai facă parte din planurile lui Corneliu Papură sunt minime. Plecarea lui Ivan Martic a luat prin surprindere întreaga suflare a fotbalului românesc, în special fanii oltenilor. Patronul Mihai Rotaru îi asigură pe suporteri că postul de fundaş dreapta este unul foarte bine acoperit şi nu există motive de a-l regreta pe Ivan Martic.

"Ivan Martic este un jucător la care noi am ţinut foarte mult. Dincolo de faptul că e un jucător foarte bun, e şi un profesionist foarte bun. Dar lui i s-a terminat contractul. Noi avem acolo o soluţie în care credem foarte mult, Ştefan Vlădoiu, jucător U21.... cumva, Martic, în proporţie de 20-30% a fost victima regulii U21. Altfel, cred că s-ar fi putut găsi o soluţie să rămână în continuare", a completat patronul craiovenilor, Mihaai Rotaru.

S-a zvonit că jucătorul ar fi ajuns deja la o înţelegere tacită cu CFR Cluj şi că ar urma să semneze după această perioadă de inactivitate, pricinuită de pandemie. Patronul Mihai Rotaru nu cunoaşte amănunte pe acesta subiect, însă nu exclude nicio variantă.

"Personal, fără să am dovezi, pot să spun că 100% nu a avut contact cu CFR în această perioadă. Ce se va întâmpla de acum încolo, după ce a încheiat cu noi, e treaba lui. Dar nu au fost discuţii, din ceea ce ştiu eu, nici dinspre CFR spre el, nici de la el către CFR , nu au fost discuţii. Am încredere, pentru că e un om de cuvânt. Dar asta nu înseamnă că... mai ales că există în acest moment o criză a pieţei de muncă pentru jucătorii de fotbal, să nu ia în calcul să se ducă la CFR, la FCSB, la Dinamo....  Eu ştiu că el îşi doreşte foarte mult să îşi găsească un contract foarte bun pe acest final de carieră. E un jucător care face 30 de ani şi e normal. Dar din păcate e destul de greu în acest moment să îţi găseşti un contract bun", a declarat Mihai Rotaru.

După disputarea a două etape din play-off, U Craiova este pe locul 3, cu 26 de puncte, la egalitate cu locul doi ocupat de FCSB, dar la două puncte în spatele liderului CFR Cluj. 

 

 

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare