Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Mirel Rădoi a dezvăluit o situaţie incredibilă pe care a trăit-o ca antrenor: ”Ştiţi care a fost subiectul meu de licenţă?”

EXCLUSIV | Mirel Rădoi a dezvăluit o situaţie incredibilă pe care a trăit-o ca antrenor: ”Ştiţi care a fost subiectul meu de licenţă?”

Echipa națională

Comentarii

Mirel Rădoi a vorbit deschis despre cele mai mari eşecuri din cariera sa de antrenor: eliminările cu Partizan şi Rosenbgorg, când era tehnician la FCSB. Selecţionerul naţionalei de tineret povesteşte şi o ironie a sorţii.

Mirel Rădoi şi-a început brusc cariera de antrenor, imediat după ce a renunţat la cea de jucător. Se întâmpla în vara lui 2015, când avea doar 34 de ani. Atunci a profitat de şansa pe care i-a oferit-o Gigi Becali şi a acceptat să o preia pe FCSB. Însă n-a avut un debut de succes în cariera de antrenor şi şi-a dat demisia în la finalul lui noiembrie 2015.

În scurtul său mandat a avut şi două eşecuri importante. FCSB a fost eliminată de Partizan din preliminariile Ligii Campionilor şi apoi n-a reuşit să treacă de Rosenborg, în play-off-ul Europa League. Mirel Rădoi spune că a avut multe de învăţat din acele eşecuri şi l-au ajutat să evolueze în cariera de antrenor:

”Din punctul meu de vedere, ca şi club, în perioada în care am fost noi şi dacă ne referim la dubla cu Partizan şi Rosenborg, e clar că clubul a suferit cel mai mult. După aceea jucătorii şi abia în ultimul rând noi, staff-ul. Dar, din punct de vedere personal, eu am avut de câştigat. În acel moment mi-am dat seama ce trebuie să fac într-un astfel de moment, ce ar trebui să nu mai fac, cum să gestinăm astfel de momente şi cred că asta m-a ajutat chiar şi la această dublă pe care am avut-o la tineret (n.r. cu Portugalia şi cu Bosnia)”, a declarat Mirel Rădoi pentru Telekom Sport.

Selecţionerul naţionalei de tineret a povestit şi un episod în care a înfruntat ironia sorţii. Când şi-a dat licenţa de antrenor a avut ca subiect o situaţie pe care mai târziu a întâlnit-o în postura de selecţioner la tineret:

”Mai departe, m-aş duce... subiectul meu la examenul de licenţă a fost aşa: era ultimul meci de campionat, în care eu trebuia să câştig şi la pauză aveam om eliminat. Ca să vedem unde duce viaţa... examenul meu a fost, să spunem aşa, meciul din Portugalia, în care trebuia să câştigăm şi aveam om eliminat. Soluţia a fost că trebuia să schimb sistemul, să bag doi jucători mai dinamici, care să exploateze zonele laterale”, a dezvăluit Rădoi.

Afla mai multe despre: mirel radoipartizanrosenborgportugalia u21 

viewscnt
Articole similare