Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Momentul în care Sânmărtean s-a certat cu un mare antrenor italian: ”Am avut o răbufnire!”

EXCLUSIV | Momentul în care Sânmărtean s-a certat cu un mare antrenor italian: ”Am avut o răbufnire!”

Special

Comentarii

Lucian Sânmărtean a povestit pentru Telekom Sport cât de mult l-a costat în carieră caracterul dificil pe care l-a avut. Fostul mare mijlocaş a povestit despre episodul în care s-a certat cu Alberto Malesani, pe vremea când amândoi erau la Panathinaikos.

Sânmărtean a fost unul dintre cei mai tehnici jucători din istoria fotbalului românesc. Însă personalitatea puternică şi caracterul dificil i-au creeat probleme în carieră şi n-a reuşit astfel să-şi arate adevăratul potenţial. Acum, ajuns la 38 de ani, fostul internaţional român priveşte înapoi şi recunoaşte că a greşit în unele puncte ale carierei. Sânmărtean a dat drept exemplu cearta pe care a avut-o cu Malesani, la Panathinaikos:

”Când a venit la echipă a fost singurul care a văzut potenţialul meu de jucător. Am avut o perioadă de pregătire foarte bună, am avut câteva meciuri în Italia, au fost ceva scouteri să mă vadă, ne pregăteam pentru play-off-ul Ligii Campionilor. Am jucat foarte puţin în pregătire şi, la un meci cu AS Roma, am avut o răbufinire. Am intrat în ultimele 5 minute şi am avut o ieşire în decor, după care m-a exclus din lot. Pe bună dreptate, pentru că mi-a zis că nu sunt un jucător de echipă şi echipa nu are nevoie de cazuri de genul.

Au trecut şase etape, nu reuşeau să câştige, jucătorii l-au implorat să mă ia înapoi, s-au dus la club, el a venit, ”domle', avem nevoie, hai înapoi!” Şi am zis: ”acum ai nevoie de mine, după ce m-ai pus două luni să stau? Nu, sunt accidentat”. Sau cine ştie ce am zis, ceva de genul. Şi aşa s-a încheiat nebunia cu Malesani. Chiar avusesem o discuţie cu Paul Papp, s-a întâlnit cu Malesani când era în Italia şi l-a întrebat: ”Aa, Lucian, mare fotbalist, dar problematic ca şi caracter”
, a declarat Sânmărtean pentru Telekom Sport.

Acum, Lucian Sânmărtean încearcă să-l ajute pe Denis Alibec - un jucător cu un caracter asemănător - să evite greşelile pe care le-a făcut în carieră: ”În discuţiile pe care le-am avut şi cu Alibec i-am explicat: ”şi eu am avut derapaje de gen şi am învăţat după 30 de ani că, dacă nu laşi deoparte mândria asta a ta mai, presus de fotbal, te va costa”.

Afla mai multe despre: lucian sanmarteanalberto malesanipanathinaikos 

viewscnt
Articole similare