Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV Motivul pentru care revelaţia din lotul lui Mirel Rădoi nu a avut loc în naţională în trecut! Cosmin Contra, la ora adevărului: "Nu l-am văzut pe viu"

EXCLUSIV Motivul pentru care revelaţia din lotul lui Mirel Rădoi nu a avut loc în naţională în trecut! Cosmin Contra, la ora adevărului: "Nu l-am văzut pe viu"
Comentarii

Mijlocaşul central de la Maribor, Alexandru Creţu, a debutat cu succes în naţionala României la 28 de ani, sub comanda lui Mirel Rădoi. Fostul selecţioner, Cosmin Contra, a dezvăluit că o serie de întâmplări a dus la rămânerea în afara lotului a fotbalistului, în vremea mandatului său.

Alexandru Creţu, cel care în trecut acuza metode "necurate" la echipa naţională în privinţa selecţiei, a debutat pentru prima reprezentativă în remiza cu Irlanda de Nord, scor 1-1, din Liga Naţiunilor. Impresionat de calităţile sale, Mirel Rădoi l-a folosit şi în victoria cu Austria, scor 3-2, când mijlocaşul de la Maribor a fost titular şi integralist. 

În exclusivitate pentru Telekom Sport, fostul selecţioner al României, Cosmin Contra, a dezvăluit că ghinionul a făcut ca mijlocaşul să nu fie urmărit pe viu în mandatul său, ceea ce a dus la o lăsare a sa în afara lotului final:

"Creţu a fost monitorizat de echipa noastră. Era în lista lărgită, am trimis de trei ori oameni să îl vadă pe Creţu şi niciodată, din diferite motive, nu am apucat să îl vedem pe viu. Probabil Mirel l-a urmărit mai atent în aceste 7-8 luni de zile de pauză şi a reuşit să-şi facă o părere despre el mai bună. E meritul lui Mirel că a reuşit să îl aducă pe Creţu şi să îl introducă în formaţie şi Creţu să dea randamentul pe care l-a dat aseară", a declarat Cosmin Contra pentru Telekom Sport. 

"Chiar dacă rezultatele nu au fost pe măsura aşteptărilor, cred că am contribuit cu o părticică şi eu la crearea acestei echipe, pentru că schimbul de generaţii s-a făcut încă de pe vremea mea. Mirel a avut continuitate în sensul ăsta.

Acum 7-8 luni de zile eram pe banca echipei naţionale şi nu am cum să nu fiu suporterul numărul 1 al echipei naţionalei. Cum băieţii cam au fost huliţi în ultimul an, mi-aş dori enorm să se califice la EURO şi o muncă de doi ani de zile să fie dusă la bun sfârşit", a mai spus fostul selecţioner.  

VIDEO | El este Alexandru Creţu, unul dintre eroii de la Klagenfurt. "Când nu mai pot, mă gândesc la tata. Dacă el a rezistat 13 ani în străinătate, pot şi eu câteva ore la antrenament"

Afla mai multe despre: alexandru cretuaustria romaniacosmin contra 

viewscnt
Articole similare