Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Nicio şansă pentru VAR în Liga 1! Anunţul făcut de un oficial FRF. Care e varianta realistă pentru implementare

EXCLUSIV | Nicio şansă pentru VAR în Liga 1! Anunţul făcut de un oficial FRF. Care e varianta realistă pentru implementare

Superliga

Comentarii

Tot mai multe cluburi din România cer insistent introducerea sistemulul VAR (Video Assistant Referee), pentru a elimina erorile de arbitraj, însă foarte probabil vor mai avea de aşteptat cel puţin un sezon.

O spune consilierul lui Răzvan Burleanu, Andrei Vochin, care consideră că sistemul va putea fi implementat în ţara noastră cel mai devreme în sezonul 2020-2021.

Conform spuselor lui Vochin, sistemul trebuie testat cel puţin şase luni înainte de a fi introdus, iar în Liga 1 nu există infrastructura necesară pentru a începe aceste teste.

Totuşi, câţiva arbitri din România vor avea şansa să lucreze cu acest sistem din sezonul viitor al cupelor europene. În acest an, aceştia nu vor fi delegaţi la meciuri din Liga Campionilor (unde VAR a fost introdus începând cu faza optimilor), tocmai din cauza faptului că nu au experienţă în utilizarea arbitrajului video.

"Este o investiţie care costă (n.r. VAR). Cum e şi la noi în campionat. Aici, din punct de vedere al arbitrilor lucrurile se pot implementa. Adică în şase luni se poate testa şi ulterior să fie implementat.

Problema e dacă organizatorul competiţiei poate plăti, pentru că sunt nişte costuri.

UEFA doreşte în acest sezon să aibă o marjă de eroare cât mai mică şi au decis să folosească arbitri care sunt obşnuiţi cu aşa ceva. Dar şi arbitri noştri fac cursuri deja. A fost un curs la Malaga recent.

Vai devreme de 2020 nu ai cum să-l implementezi (n.r. în Liga 1). Campionatul 2020-2021, pentru că dacă Liga se decide să plătească pentru acest sistem sau dacă găseşte un sponsor pentru implementare, ai nevoie de minim şase luni pentru antrenament, pentru arbitrii noştri, urmând ca experimental, dacă încep pregătirea în august să spunem. Din primăvară vor putea experimenta pe iarbă, la meciurile din Cupa României, de exemplu. Iar din campionatul 2020-2021 l-am putea avea din prima etapă
", a declarat Andrei Vochin la Telekom Sport.

Afla mai multe despre: varliga 1 

viewscnt
Articole similare